Çerkez Öğrenciler Boğazköy’de Buluştu

Yurtdışından ve Türkiye ’nin çeşitli illerinden Kafkas asıllı öğrenciler, Bursa ’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir araya geldi.917 Ağustos tarihleri arasında M.Kemalpaşa ’ya bağlı Boğazköy ’de bir araya gelen 34 Kafkasyalı, 16 Suriyeli, 40 Türkiye ’nin farklı illeri

20 Ağustos 2014 Çarşamba 16:13
Çerkez Öğrenciler Boğazköy’de Buluştu

Yurtdışından ve Türkiye ’nin çeşitli illerinden Kafkas asıllı öğrenciler, Bursa ’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir araya geldi.
917 Ağustos tarihleri arasında M.Kemalpaşa ’ya bağlı Boğazköy ’de bir araya gelen 34 Kafkasyalı, 16 Suriyeli, 40 Türkiye ’nin farklı illerinden ve 25 de Uğur Böceği Derneği ’nden olmak üzere toplam 115 öğrenci, kendi örf ve adetleri doyasıya yaşama imkanı buldu. Programın final gecesinde emeği geçenlere birer plaket verildi. Orta Asya Kafkas Kültür Derneği Başkanı ve eski Bursa AK Parti Milletvekili Şerif Birinç kısa bir konuşma yaptı. Birinç, “Bu proje Çerkez hanımların projesi olarak başladı. Bursalı Çerkez ve Kafkas hanımlar başlattı. Çocuklarımız örf ve adetlerini unutmak üzereydi. Hanımlar, Bursa ’da okuyan Çerkez ve Kafkas çocukları evlerine misafir aldı. Hangi etnik kökenden olursak olalım, değişmez iki kural var; yazılı olan kanun ve yazılı olmayan örf ve adetlerimiz. Birçok ülkede bu ata erkil dediğimiz kanunlar yaşatılmaya çalışılıyor. Ülkemizde örf ve adetlerimizi unuttuğumuz için suç oranları artıyor. Bunun için hanımlarımız bu projeyi başlattı. Geçen yıl başlayan ve Türkiye ’nin farklı yerlerinden gelen öğrenci kardeşlerimiz burada kamp yaptı. Emeği geçen bütün kurum ve kuruluşlara çok teşekkür ederim” dedi.
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da, “Geçmişten bizi buraya bağlayan çok şeyler var. Bizler güzellikleri kısa bir süre de olsa yaşatmaya ve yaşamaya çalıştık. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
Konuşmaların ardından Kafkas danslarından örnekler sunuldu.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<