banner359

Çiftçinin Yüzü Güldü Sıra Sahillerde

Bursa Büyükşehir Belediyesi, mücavir alan sınırlarına yeni dahil olan Mudanya ’nın Esence Mahallesi ’nde zeytin üreticilerin en önemli sorunu olan sulama suyu ihtiyacını karşılayacak su deposunu devreye aldı, sıra sahil düzenleme çalışmalarına geldi. Bursalıların Eşkel ol

05 Ağustos 2014 Salı 18:38
Çiftçinin Yüzü Güldü Sıra Sahillerde

Bursa Büyükşehir Belediyesi, mücavir alan sınırlarına yeni dahil olan Mudanya ’nın Esence Mahallesi ’nde zeytin üreticilerin en önemli sorunu olan sulama suyu ihtiyacını karşılayacak su deposunu devreye aldı, sıra sahil düzenleme çalışmalarına geldi. Bursalıların Eşkel olarak bildiği Esence sahillerini gezen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, daha önce yapılan hatalı imalatlar nedeniyle sahilde yaşanan kirliliğin çözümü için çalışmaları hemen başlatacaklarını söyledi.
Bursa ’nın daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent haline gelmesi yönündeki yatırımlarını Büyükşehir sınırlarına sonradan dahil olan bölgelerde yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya yönelik bir yatırımı da Mudanya ’nın Esence Mahallesi ’nde hayata geçirdi. Bursa ve Mudanya ’nın en fazla sofralık zeytin üretiminin yapıldığı Esence ’de bölge üreticisinin en önemli talebi olan sulama suyunun sağlanması için çalışmaları seçim döneminde başlatan Büyükşehir Belediyesi, 530 tonluk su deposunu devreye aldı. Yaklaşık 136 metrelik sondajla bulunan su, depoya aktarılırken, çiftçinin sulama suyu ihtiyacı da karşılanmış oldu.
"AMACIMIZ ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRMEK"
Yeni dönemde kırsal kalkınmanın da en önemli sorumluluk alanlarından biri olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tek amaçlarının çiftçinin yüzünü güldürmek olduğunu söyledi. Özellikle sahil bölgelerinde zeytin üretiminin yoğun olduğunu ve Bursa ’nın zeytiniyle de marka bir kent olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Esence ’de üreticinin en önemli sorunlarından biri sulama suyu teminiydi. Bu konuda çalışmaları hemen başlatmıştık. Yaptığımız sondajla 136 metre derinlikte suya ulaştık. Depo imalatımız da tamamlandı. 530 tonluk depomuz hizmet vermeye başladı. Kırsal kalkınmaya yönelik yatırımlarımız bundan sonra da devam edecek. Çiftçimize hayırlı olsun” dedi.
"SAHİLLER HİZMETLE BULUŞACAK"
Bugüne kadar ihmal edilen Esence sahillerinde de incelemelerde bulunan Altepe, Esence sahiline yapılan hatalı imalatlar yüzünden sahilde kirlilik oluştuğunu dile getirdi. Başkan Altepe, “Artık Esence sahilleri de Büyükşehir ’in sorumluluk alanında. Geçmişte yapılan hatalı imalatları kaldırıp, sahillere temizleme çalışmalarını başlatacağız” diye konuştu.
Esence Mahalle Muhtarı Mehmet Eker de Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan su deposu sayesinde sulama suyu ihtiyacının yüzde 80 oranında karşılandığını belirterek, Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.
Özellikle hafta sonları günübirlikçi tatilcilerin akınına uğrayan Kumsaz sahilleri, Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Daire Başkanlığı ’na bağlı ekipler tarafından temizlendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<