banner359

Ertuğrul Kılıçları Yok Satıyor

Türkiye’nin sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul’da kullanılan kılıçlara vatandaşlar büyük rağbet gösteriyor. Üretimi Bursa’da yapılan özel kılıçlara dizinin ardından talep patlaması yaşandı.Türkiye ve Arap ülkelerinde sevilerek izlenen...

06 Ocak 2016 Çarşamba 09:43
Ertuğrul Kılıçları Yok Satıyor
Türkiye’nin sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul’da kullanılan kılıçlara vatandaşlar büyük rağbet gösteriyor. Üretimi Bursa’da yapılan özel kılıçlara dizinin ardından talep patlaması yaşandı.
Türkiye ve Arap ülkelerinde sevilerek izlenen dizide Ertuğrul Gazi’nin kullandığı kılıca büyük talep var. Bursalı bıçakçılar el yapımı Ertuğrul kılıçlarını satmaya yetiştiremiyor. Ertuğrul kılıçları Türkiye ve Arap ülkelerinde büyük rağbet görüyor. Zülfikar kılıcına ise İran’dan büyük talep var.
Ertuğrul kılıçlarını ağırlığına göre 300 ila bin lira arasında sattığını söyleyen Şen Bıçak’ın sahibi Aziz Şen, “Diriliş Ertuğrul dizisinde Ertuğrul Gazi’nin kullandığı kılıçlara Türkiye ve Arap ülkelerinden büyük talep var. Siparişlere yetişmekte zorluk çekiyoruz. Vatandaşlar bize gelerek Ertuğrul Gazi’nin kılıçlarından istiyor. Biz de ölçülerini alarak dizide Ertuğrul Gazi’nin kullandığı kılıçları müşterilerimize yapıyoruz. Bu kılıçları elde 6 günde tamamlıyoruz. Fiyatları ise kılıcın ağırlığına ve ebadına göre 300 ile bin lira arasında değişiyor. Bu kılıçları alanlar ya evlerinde süs olarak kullanıyor ya da hediye vermek için alıyor” dedi.
ZÜLFİKAR KILICINA İRAN’DAN TALEP VAR
Zülfikar kılıcına ise İran’dan talep olduğunu dile getiren Şen “İran’dan aşırı Züfikar kılıcı talebi var. İranlı müşterilerimizin talebine göre kılıç imal edip satıyoruz. Zülfikar kılıcının boyutları biraz daha büyük olduğu için fiyatları ağırlığı ve ebadına göre 500 ile bin 500 lira arasında değişiyor” şeklinde konuştu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<