banner359

Gürsu’da Armut Festivali Coşkusu

Gürsu Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kültür Sanat ve Armut Festivali başladı.Türkiye ’nin armut üretiminin dörtte birinin gerçekleştirildiği Gürsu ’da bu yıl 17 ’incisi düzenlenen Armut Festivali binlerce kişinin katıldığı kortej yürüyüşü

13 Ağustos 2014 Çarşamba 15:01
Gürsu’da Armut Festivali Coşkusu

Gürsu Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kültür Sanat ve Armut Festivali başladı.
Türkiye ’nin armut üretiminin dörtte birinin gerçekleştirildiği Gürsu ’da bu yıl 17 ’incisi düzenlenen Armut Festivali binlerce kişinin katıldığı kortej yürüyüşü ile başladı. Yürüyüşe Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, armut üreticileri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe mehter takımının yanı sıra Gürsu ’nun köylerinden gelen armut üreticileri traktörleriyle katıldı. Renkli görüntülerin oluştuğu açılış yürüyüşünde traktör kasasına doldurulan 2 ton armut ilçe halkına dağıtıldı.
Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı açılış yürüyüşünde Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, ilçe halkını selamladı. Bugün festival yürüyüşü ile başlayan ve 5 gün sürecek şenlikte çarşamba günü engelliler şöleni, perşembe günü sünnet şöleni, cuma günü armut yarışması ve tiyatro gösterileri yapılacak. Festival, cumartesi günü Mustafa Ceceli konseriyle sona erecek.
Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, “Festivalin bu yıl 17 ’incisini düzenliyoruz. İnsanları birleştirmek, Gürsu ’yu hep birlikte kalkındırmak arzusundayız. Bizim en değerli mahsulümüz armut. Yılda 250 milyon liralık ihracat yapıyoruz. Biz bu kaliteli armudu dünyaya tanıtmak istiyoruz. Armudumuzu dünyaya tanıtırken Gürsu ’yu da tanıtmayı hedefliyoruz. Biz bu dönemde bir metre kare tarım arazisini imara açmayacağız. Ben çiftçiyim ve çiftçilik yapıyorum. Bunda kararlıyız. Çiftçi kardeşlerimiz heves etmesin, Gürsu ’nun tarım arazileri imara açılmayacak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<