banner359

Hakkarili Çocuklara Göl Kenarında Diyabet…

Kocaeli ve Hakkari'den Bursa'ya gelen diyabetli çocuklar, İznik gölü kenarında kamp yaparak tedavi oldu.29 ağustos tarihleri arasında İznik DSİ tesislerinde yapılan "diyabetle yaşama kampı", Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun ziyareti ile sona erdi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakül

11 Ağustos 2014 Pazartesi 13:09
Hakkarili Çocuklara Göl Kenarında Diyabet…

Kocaeli ve Hakkari'den Bursa'ya gelen diyabetli çocuklar, İznik gölü kenarında kamp yaparak tedavi oldu.
29 ağustos tarihleri arasında İznik DSİ tesislerinde yapılan "diyabetle yaşama kampı", Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun ziyareti ile sona erdi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bilim Dalı tarafından 1997 ’den bu yana İznik ’te düzenlenen eğitim kamplarına şimdiye kadar 1200 diyabetli çocuk katıldı. Diyabetli çocuklar, kamp sayesinde diyabetle arkadaş olarak hayatlarını sürdürme şansı buluyor. Bu yıl da 29 Ağustos 2014 tarihlerinde İznik DSİ Eğitim Tesisleri ’nde yapılan kampa Kocaeli, Sakarya, Bursa,İstanbul, Afyon,Ankara, Hakkari, Balıkesir ve Amasya illerinden 10 18 yaş arasında 70 diyabetli çocuk katıldı. Bu yılki kampa Hakkari merkez ve Şemdinli ’den 1 hemşire ve 4 diyabetli çocuk da iştirak etti.
Prof. Dr. Şükrü Hatun, son gün kampı ziyaret eden Vali Karaloğlu'na diyabet hakkında bilgi verdi. Hatun, "Diyabet daha çok erişkinlerin hastalığı olarak bilinmekle birlikte küçük yaşlardan itibaren çocuklarda da görülür. Çocuklarda görülen diyabet kan şekerini düzenleyen insülin hormonunun kalıcı eksikliğine bağlıdır. Diyabetli çocuklar günde 4 kez kan şekerlerini ölçmek ve buna göre insülin enjeksiyonu yapmak zorunda. Diyabetli çocuklara bu hususta eğitim verilmesi çok önemli. Diyabet teşhisi konan çocuklara hastaneye yattıklarında temel bilgiler verilmekle birlikte, diyabetli çocukların doktor, hemşire, diyetisyenler ve tecrübeli diyabetlilerle birlikte yaşamasına dayanan çocuk kampları da çok etkili bir eğitim imkanı sağlamaktadır" dedi.
Prof. Dr. Şükrü Hatun, kmpta çocukların yanı sıra hekim, diyetisyen, hemşire, tıp ve hemşirelik öğrencisi ve psikologdan oluşan 25 kişilik ekibin bulunduğunu, günde 2 saat uzmanlar eşliğinde küçük gruplar halinde diyabet eğitimi verildiğini söyledi.
Kampa katılan çocuklara çeşitli hediyeler dağıttıktan sonra DSİ tesisini gezen Karaloğlu, ”Daha evvel İznik ’te böylesine bir tesisin varlığından haberdar değildim. Doğrusu hayran kaldım” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<