banner359

Kadına Yönelik Şiddet Tiyatroda

05 Aralık 2015 Cumartesi 14:39
Kadına Yönelik Şiddet Tiyatroda
Yıldırım Belediyesi, ’Hayır’ adlı tiyatro ile toplumun kanayan yaralarından biri olan kadına şiddete dikkat çekti.
Kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık sergileyen ve kadınların toplumda söz sahibi olması için onları teşvik eden hizmetlere imza atan Yıldırım Belediyesi, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için ’Hayır’ adlı tiyatro oyununu vatandaşlarla buluşturdu. Barış Manço Kültür Merkezi’nde sergilen oyun, Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK) kursiyerleri tarafından sahneye taşındı. Nobel Ödüllü İtalyan yazar Dario Fo ve France Rame ile Türk yazarlar Sevilay Saral ve Aslı Tohumcunun eserlerinden derlenen ve Yıldırımlılar için ilk kez dün gece ‘perde’ diyen oyunda, kadınların maruz kaldığı fiziksel, ekonomik, psikolojik, duygusal şiddete dikkat çekilirken, seyircilere “Erkeğin gözünde kadının yeri nedir?” sorusu yöneltildi.
Kadına yönelik şiddetin arttığına ve bu şiddetlerin birçoğunun ölümle sonuçlandığına vurgu yapılan, "Kadına şiddete hayır” mesajı verilen oyun izleyicilerin de büyük beğenisini topladı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<