Kahramanlara hüzünlü veda

11 Ocak 2022 Salı 19:35
Kahramanlara hüzünlü veda

Bursa’da göreve giderken geçirdikleri kaza sonucu şehit olan 4 itfaiyeci, belediye binası önünde düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı. Mesai arkadaşlarının gözyaşları arasında dualarla uğurlanan itfaiyecilerden 3’ünün cenazesi ‘toprağa verilmek üzere’ Orhaneli ilçesine, biri ise Kestel ilçesine götürüldü.

Bursa-Harmancık karayolunun Orhaneli ilçesine bağlı Nalınlar Mahallesi'ndeki orman deposu mevkiinde, dün sabah saat 10.00 sıralarında trafik kazası meydana geldi. Kaza ihbarı üzerine Büyükşehir Belediyesi Orhaneli İtfaiye Grubu’nda görevli İtfaiye Çavuşu İsmail Kaya, İtfaiye Eri Sinan Amil, İtfaiye Destek Personeli (Şoför) Aydın Doğru ve İtfaiye Destek Personeli (Şoför) Yunus Akşit, 16 RK 960 plakalı itfaiye aracıyla olay yerine hareket etti. 4 itfaiyecinin içinde bulunduğu araç, trafik kazasının yaşandığı yere yaklaşık 200 metre kala kontrolden çıkıp, şarampole yuvarlandı. Kazada, itfaiye aracında bulunan 4 itfaiyeci yaşamını yitirdi.

Hüzünlü veda

banner380

Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan 14 yıllık itfaiye eri 37 yaşındaki Sinan Amil, 13 yıllık itfaiye çavuşu 39 yaşındaki İsmail Kaya, 4 yıllık itfaiye destek personeli 37 yaşındaki Yunus Akşit ve 4 yıllık itfaiye destek personeli 42 yaşındaki Aydın Doğru için belediye binası önünde cenaze töreni düzenlendi. Çalıştıkları kuruma Türk bayrağına sarılı tabutlarla gelen 4 kahraman itfaiyeciyi son yolculuklarına uğurlama törenine Bursa Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, çevre il ve ilçelerden gelen itfaiye ekipleri, kahraman itfaiyecilerin aileleri ve mesai arkadaşları katıldı.

“Bu acının tarifi yok”

Kahraman itfaiyecileri uğurlama töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kelimelerin kifayetsiz kaldığı, acının tarifinin olmadığı bir an yaşadıklarını söyledi. “Keşke böyle bir tören için hiç bir araya gelmeseydik” diyen Başkan Aktaş, “Halkımızın can ve mal güvenliği için sel, yangın, trafik kazası ve arama-kurtarma gibi faaliyetlere koşan bu arkadaşlarımız, dün sabah yine evlerinden çıktılar ve saat 08:00’da görev başındaydılar. Saat 10:30–11:00 gibi meydana gelen bir trafik kazasına müdahale etmek için yola çıktılar. Şimdi onları Hakk’a uğurluyoruz. Biz onlardan razıyız, Allah da onlardan razı olsun. Dördünü de yakinen tanıyorum, pırıl pırıl arkadaşlarımız. Allah bir daha bize böyle acılar yaşatmasın. Onların emanetleri, bizim emanetlerimizdir. Mekanları cennet olsun. Başta sayın valimiz olmak üzere, acımızı paylaşmak için bizimle olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Okunan dualar ve helallik alınmasının ardından evli ve iki çocuk babası Aydın Doğru, evli ve iki çocuk babası İsmail Kaya ile bekar Yunus Akşit’in cenazeleri toprağa verilmek üzere Orhaneli ilçesine, evli ve iki çocuk babası Sinan Amil’in cenazesi de Kestel ilçesine götürüldü.

Orhanelili olan 3 itfaiyeci için Orhaneli İtfaiye Grubu binası önünde de tören düzenlendi.

Buradaki törenin ardından İsmail Kaya Orhaneli Mezarlığı, Yunus Akşit Karaoğlanlar Mahallesi Mezarlığı ve Aydın Doğru da Akçabük Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Kestel ilçesinde oturan Sinan Amil’in cenazesi de Kestel Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<