banner359

Kültürpark Eski Değerine Yeniden Kavuşuyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ’nın can damarı olan Reşat Oyal Kültürparkı ’na hareket kazandıracak çalışmalar yapacaklarını belirterek, “Kültürpark eski güzelliğine kavuşacak” dedi.Vizyon projeleriyle Bursa ’yı geleceğe taşıyan Büyükşehir Bele

15 Ağustos 2014 Cuma 20:06
Kültürpark Eski Değerine Yeniden Kavuşuyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ’nın can damarı olan Reşat Oyal Kültürparkı ’na hareket kazandıracak çalışmalar yapacaklarını belirterek, “Kültürpark eski güzelliğine kavuşacak” dedi.
Vizyon projeleriyle Bursa ’yı geleceğe taşıyan Büyükşehir Belediyesi, şehrin kalbinde, vatandaşlara nefes aldıran Reşat Oyal Kültürparkı ’na da değer katacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Kültürpark İşletmecileri Derneği üyeleriyle Kültürpark ’ta bir araya gelerek işletmecilerin meselelerini dinledi.
Bursa ’nın her alanda gelişmesi için çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Başkan Altepe, “Bursa ’nın sağlıklı bir turizm kenti olması yolundaki faaliyetlerimiz hızla sürüyor. Hem Bursalıların hem de kentin ziyaretçilerinin rahat nefes almaları için özellikle şehir merkezindeki parkları ve yeşil alanları arttırmak en büyük hedefimizdir. Büyükşehir Belediyesi olarak hem mevcut yeşil alanlarımızı düzenliyoruz, hem de Hüdavendigar Kent Parkı gibi yeni yeşil alanları da şehre kazandırıyoruz. Çevre ile ilgili güzel çalışmalara imza atmaya gayret ediyoruz” diye konuştu.
Şehrin tam merkezinde, yaklaşık 450 bin metrekarelik alanda bulunan Kültürpark ’ın eski canlılığına kavuşması için de çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Başkan Altepe, “Kültürpark ’ın daha iyi değerlendirilmesi ve kalitenin daha da artması için gayret gösteriyoruz. Kültürpark ’ta farklı organizasyonların yapılması ve evcil kümes hayvanları için özel bir köşenin oluşturulması gibi çalışmalarla parkın hareket kazanmasını hedefliyoruz. Kültürpark daha da güzel hale gelecek ve kente değer katacak” dedi.
Kültürpark İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Ademoğlu ise Kültürpark ’ın Bursa için önemli bir mekan olduğuna dikkati çekti. Bursa, 300 bin nüfusluyken 50 bin kişinin Kültürpark ’a geldiğini, şimdi ise 3 milyon nüfuslu Bursa ’da fakat 5 bin kişinin parkı ziyaret ettiğini söyleyen Ademoğlu, Kültürpark ’ın eski değerini yeniden kazanması gerektiğine işaret etti. Parkta yaşadıkları sorunları Başkan Altepe ’ye ilettiklerini vurgulayan Ademoğlu, “Kültürpark sadece Bursa ’da değil Türkiye ’de ve dünyada da biliniyor. Her yaştan vatandaşın parkta keyifli vakit geçirmesi için burada çeşitli düzenlemeler yapılması gerekiyor. Bu konuda bizler de düşüncelerimizi Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile paylaştık” diyerek Kültürpark ’ı eski değerine kavuşturacak olan Başkan Altepe ’ye teşekkür etti. Başkan Altepe, Kültürpark işletmecileri ile parkı gezerek incelemelerde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<