banner359

Kurşunlu Göleti Suya Kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl ’e bağlı Kurşunlu ’daki sulama göletini suya kavuşturdu.Bursa ’da kırsal kalkınma hedefiyle bütün ilçelere hizmetlerini ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, İnegöl ’e bağlı Kurşunlu ’daki sulama göletini suyla buluşturdu. Büyükş

04 Ağustos 2014 Pazartesi 15:09
Kurşunlu Göleti Suya Kavuştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İnegöl ’e bağlı Kurşunlu ’daki sulama göletini suya kavuşturdu.
Bursa ’da kırsal kalkınma hedefiyle bütün ilçelere hizmetlerini ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, İnegöl ’e bağlı Kurşunlu ’daki sulama göletini suyla buluşturdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gölette incelemelerde bulunarak, “Büyükşehir Belediyesi olarak yeni dönemde tüm kırsalımızla ilgili çalışmalara devam ediyoruz. 17 ilçemizin tüm üretim bölgelerinde, çiftçilerimizin ve tarımla uğraşan tüm vatandaşlarımızın üretimine katkı sağlamak konusunda en büyük desteği artık Büyükşehir ve ilçe belediyeleri veriyor. İnegöl Kurşunlu ’da üretici için gerçekten önem taşıyan ve üretimin can damarı yatırımlardan biri olan sulama meselesi çözüldü” dedi.
Başkan Altepe, konuyla ilgili çalışmaları anlatarak, “Büyükşehir Belediyesi olarak BUSKİ kanalıyla ve diğer kuruluşlarımızla birlikte vatandaşlarımızın dertlerine çare bulmaya gayret ediyoruz. İnegöl Kurşunlu ’da çilek üretimi önemli bir üretim kolunu oluşturuyor. Yaklaşık 5200 dekar alan sadece çilek üretiminde kullanılıyor. Daha önce burada önemli sıkıntılar yaşanıyordu. Bu göletin boş olduğu bizlere iletildi ve yakın mesafede bulunan Çayköyü Deresi ’nde akan suyun gölete bağlanması istendi” diye konuştu.
Hemen çalışmalara başladıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Yaklaşık 400 mm çapındaki çelik boru 5 kilometre mesafeden Çayköyü Deresi ’nden artık Kurşunlu Göleti ’ne suyu taşıyor. Aynı zamanda sadece gölet havzası değil, dere yatağının suyu da gölete ulaştırılmış oluyor. Bölge tarımına ve özellikle çilek üretimine büyük destek sağlayacak olan güzel bir çalışma gerçekleşmiş oldu” dedi.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ’ye örnek çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, “İnegöl her ne kadar sanayi ilçesi gibi görünse de aynı zamanda da bir tarım ilçesidir. Büyükşehir Belediyesi de bu konuya çok hakim. Bizlere Kurşunlu bölgesine yaptığımız tüm ziyaretlerde ilk söylenen bu göletin suyla buluşturulmasıydı. Bugün 3,5 4 ay gibi kısa bir dönemde bu çalışmanın gerçekleştirilmiş olmasının sevincini yaşıyoruz” dedi.
Çileğin yanı sıra ayçekirdeği üretimi yapılan alanların da sulama göletinden faydalanacağını hatırlatan Aktaş, İnegöl ’ün merkezinde ve köylerinde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte daha çok çalışma yapılacağını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<