banner359

Medeniyet Gençliğinden Cami Saldırısına Tepki

08 Aralık 2015 Salı 15:59 2015-12-08 19:09:27
Medeniyet Gençliğinden Cami Saldırısına Tepki
Medeniyet Gençliği Derneği, PKK örgütünün Diyarbakır’da Osmanlı’nın ilk inşa ettiği 500 yıllık tarihi Kurşunlu Camii’ne yaptığı saldırıyı kınadı.
PKK’lı teröristlerce Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ilk Osmanlı eseri Fatih Paşa (Kurşunlu) Camii’ne düzenlenen saldırıya Medeniyet Gençliği Derneği de tepki gösterdi. Medeniyet Gençliği Derneği Genel Başkanı Fatih Ayhan, camilerin barış ve huzurun timsali olduğunu söyledi. Camileri vicdan ve mesuliyetin kalesi olarak tarif eden Ayhan, "Cami, İslam medeniyetinin şubesidir. Müminlerin mahremidir, namusudur. Türk, Kürt, Acem, Arap, Laz, Çerkes, Boşnak, bu milletin ortak mazisinin ve sarsılmaz kardeşliğinin nişanesidir. Ecdadın bize emanetidir. Minarelerden yükselen ezan sesleri bize bizi hatırlatan, bizi yeniden kendimize getiren yüce diriliş çağrısıdır" dedi.
Cami yakmanın, zulme ve fitneye karşı durmaya yapılan bir hareket olduğunu ifade eden Ayhan, "Cami yakmak Türk’ü Kürt’e, siyahı beyaza, zengini fakire ve güçlüyü güçsüze kardeş eden İslam ruhunu yok etmeyi istemektir. Peygamberler şehri Diyarbakır’da cami yakmak, Peygamber Efendimizin ve güzide ashabının istirahatgâhlarına saldırmak demektir. Diyarbakır’da, Anadolu’nun medeniyet havzası Amed’de cami yakmak, Kürt halkını İslam’dan uzaklaştırmak isteyen şeytani örgütlerin gün yüzüne çıkan kirli emellerinin bir tezahürüdür. Cami yakmak, Müslüman Kürt halkını, iman nuru ve kuvvetinden koparmak istemektir. Bizi birbirimize çelik gibi bağlayan maneviyatı kabullenememektir" diye konuştu.

Son Güncelleme: 08.12.2015 19:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<