banner359

Meraları Kiraya Verilen Köylüler Şokta

Bursa ’nın Yenişehir ilçesine bağlı Çardakköy sakinleri, mera arazisinin kendilerinin haberi olmadan kiralanmasının şokunu yaşıyor.Yenişehir ’e bağlı Çardakköy sakinleri, 36 dönümlük mera arazisinin kendilerinin haberi olmadan özel bir firmaya kiralanması üzerine mağdur o

25 Ağustos 2014 Pazartesi 15:50
Meraları Kiraya Verilen Köylüler Şokta

Bursa ’nın Yenişehir ilçesine bağlı Çardakköy sakinleri, mera arazisinin kendilerinin haberi olmadan kiralanmasının şokunu yaşıyor.
Yenişehir ’e bağlı Çardakköy sakinleri, 36 dönümlük mera arazisinin kendilerinin haberi olmadan özel bir firmaya kiralanması üzerine mağdur oldu. Çardakköy ’e ait mera arazisinin kendilerinin haberi olmadan kiraya verilmek istendiğini dile getiren Çardakköy Muhtarı Emin Çakır, “Asırlardır bizim olan arazimiz bir gecede peşkeş çekilince biz işgalci durumuna düştük. Padişah fermanı ile bize geçen dede yadigarı arazimizin peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz. İyi tarım amaçlı kurulduğunu iddia eden ve söz konusu mera arazisinin yakınında faaliyet gösteren işletme, yüzlerce yıldır bizim olan meramızı bir gece gerçek sahipleri olan bizlerin haberi olmadan sözde kiralamış ve bizi işgalci durumuna düşürmeye çalışmaktadır” dedi.
Söz konusu arazinin geçmişinin 1901 yılına dayandığını belirten Çakır, şöyle konuştu: “Biz, vatanına milletine bağlı insanlarız. Padişah fermanı ile köyümüze tahsis edilen mera arazimizin bir kısmını 1950 ’li yıllarda havaalanı yapılması için 1180 dönüm araziyi Milli Savunma Bakanlığı ’na gönüllü olarak verdik. Elimizde kalan 334 dönümlük araziyi ise mera olarak kullanmaya devam ettik. Bugün geldiğimiz noktada kendi arazimizde işgalci sıfatıyla ifade vermekle karşı karşıyayız. Konuyla ilgili hukuki mücadele başlattık. Meramızın bizde kalması için başta valimiz Münir Karaloğlu olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe ve Yenişehir Belediye Başkanımız Süleyman Çelik ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına sesimizi duyuracağız”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<