banner359

MHP Bursa 11'inci Olağan İl Kongresi

.

22 Şubat 2015 Pazar 21:12 2015-02-22 21:20:05
MHP Bursa 11'inci Olağan İl Kongresi

 MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, BUTTİM Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen MHP Bursa 11. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Hükümetin açılım politikasını eleştiren Karakaya, "Açılım safsatasına zarar gelecek diye tüm değerlerimiz yok ediliyor. Şimdilerde açılımın doğum sancılarını çekmeye başladılar. Verdikleri sözlerin zamanı geldi, ama araya bir şey daha ilave diyorlar. Bu doğumdan iki çocuk çıksın diyorlar. Birisi açılım, diğeri de başkanlık diyorlar. Orada anlaşamıyorlar. Ama 7 Haziran Türk milletinin bu safsatalara el koyacağı bir tarih olacak inşallah" diye konuştu.

"HER ŞEYİMİZİ BIRAKTIK"
Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'na yönelik yapılan operasyona ilişkin olarak da Karakaya, "Vatan toprağını koruyamadığından dolayı çekilen ve operasyonla vatan toprağını terk ettik diye övünen bir hükümetin elinde yönetiliyoruz. Süleyman Şah Türbesi'nin bin yıldır vatan toprağı ile ilgili bugün sabah Sayın Başbakan bu konuyla ilgili kamuoyunu bilgilendiriyor. Bilgilendirirken diyor ki, ‘Geride hiçbir şey bırakmadık, her şeyi aldık geldik' diyor. Sayın Başbakan'ın ve bu zihniyetin bilmediği, farkında olmadığı, değer olarak görmediği bir şey var ki, arkada çok önemli bir şeyi bıraktılar, vatan toprağını bıraktılar. İşte bu zihniyetin vatan ve vatan toprağına bakış açısı bu. Hani beğenmedikleri, özellikle de ekonomide mirasını yedikleri o 57. hükümet var ya, 2001 yılında Suriye Teşbir Barajı inşa edilirken türbenin yerinin değiştirilmesini istedi. O, 57. hükümet bunun olmayacağını, buna izin verilmeyeceğini söyleyerek Suriye'nin baraj projesini değiştirmesine neden oldular" dedi.
"1921'de yapılan Ankara Anlaşması, 1923'teki Lozan Anlaşması’na göre uluslar arası anlamda vatan toprağı sayılan bu bölge korunamadığından dolayı terk edildi" diyen Karakaya, "Süleyman Şah Hazretlerinin naaşı alınarak Türkiye'ye getirilmekte. Bir başka yere tekrar nakledileceği söylenmekte. Dolayısıyla Türkiye hani güç diyorlar ya, yeni Türkiye diyorlar ya işte yeni Türkiye bu. Vatan toprağını koruyamadığından dolayı vatan toprağını terk ettik diye övünen bir hükümetin elinde yönetiliyoruz" şeklinde konuştu.

"GÜNAH KEÇİSİ ARIYORLAR"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faiz indirimlerine ilişkin sözlerini de eleştiren Karakaya, "Faiz konusunu çok tartıştılar. Ama faiz ve kur tartışmalarını yaparken de bu memleketi 80 katrilyon eski parayla bir maliyet, bir yükün altına soktular. Yani Sayın Cumhurbaşkanı'ın Merkez Bankası’na 'faizleri düşür' efelenmesinin bedeli, bu millete asgari 80 katrilyona patladı. Faizle ilgileniyorlar ama kuru söylemiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı'na bir seyahati sırasında sorulan bir soru var; 'Sayın Cumhurbaşkanı faizi söylüyorsunuz da peki bu kurlar son 20 günde yüzde 7 oranında arttı. Bu kurlar üzerine neden bir şey söylemiyorsunuz' dediğinde diyor ki kurlar Merkez Bankası’nın işi. Peki faiz kimin işi. Faiz de Merkez Bankası'nın işi. Peki ona karışıyorsunuz da kura neden karışmıyorsunuz. Onun sebebini de söyleyeyim. Artık finanse edemedikleri cari açıktan doğacak patlamaya bir günah keçisi arıyorlar. Bu, Merkez Bankası’nı günah keçisi haline getirme girişimlerinden başka bir şey değil" diye konuştu.

5 adayın yarıştığı MHP İl Kongresi'nde Yüksel Yılmaz  aldığı 235 oyla il başkanı seçildi.

Son Güncelleme: 22.02.2015 21:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<