banner359

Milli Eğitim’den 3. Ulusal Kalıp Yarışması’na Tam…

Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceği ulusal kalıpçılık yarışması için kolları sıvayan Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) yönetimi, Bursa Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Faruk Bektaş ’ı ziyaret etti. Bektaş, kurum olarak yarışmanın hedeflerine ulaşması için

30 Temmuz 2014 Çarşamba 14:06
Milli Eğitim’den 3. Ulusal Kalıp Yarışması’na Tam…

Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceği ulusal kalıpçılık yarışması için kolları sıvayan Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği (UKUB) yönetimi, Bursa Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Faruk Bektaş ’ı ziyaret etti. Bektaş, kurum olarak yarışmanın hedeflerine ulaşması için gereken her türlü desteği vereceklerini söyledi.
Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği, mesleki eğitimin önemine dikkat çekmek, ülke sanayisinin en önemli ihtiyacı olan nitelikli teknik personel yetiştirilmesini özendirmek amacıyla 20142015 eğitim öğretim yılında düzenlenecek Meslek Liseleri Arası 3. Ulusal Kalıp Yarışması için hazırlıklarına başladı. Eylül 2014 Mayıs 2015 arasındaki 9 aylık süreci kapsayacak yarışmayı yurt geneline yaymak isteyen UKUB yönetimi, Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Faruk Bektaş ’ı ziyaret ederek destek istedi.
BİLGİ VERDİ
UKUB Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kuru, ziyarette yarışmanın amaçlarını anlatarak ayrıntılı bilgiler aktardı. Yarışmanın asıl hedefinin kalıpçılığa olan ilgiyi artırmak olduğunu belirten Kuru, “Bir otomobili yapabilmek için yaklaşık 2 bin adet de kalıba ihtiyaç var. Bu bilgi bile kalıpçılığın önemini vurgulamak için yeterlidir” dedi. Başta Bursa olmak üzere yurt genelindeki meslek liselerinde kalıpçılık bölümüne ve sektörde nitelikli elemana büyük ihtiyaç olduğunu belirten Kuru, kalıpçılığı, önce ithalattan kurtarmak sonra da ihracat yapan bir sektör haline getirmek istediklerini belirterek, “İşte bunun için Kalıpçılar Vadisi ’ni kuruyoruz” dedi.
"OKUL SAYISI ARTMALI"
Ahmet Kuru iki yıldır düzenledikleri Meslek Liseleri Arası Ulusal Kalıp Yarışmasına katılımı artırmak, başta Bursa olmak üzere yurt genelindeki kalıp bölümü olan tüm okulları sürece dâhil etmek istediklerini söyledi. Kalıp Yarışması ’na ilk yıl 3 okul, 5 grubun, ikinci yıl 10 okul, 13 grubun katıldığını belirten Kuru, bu sayıyı her yıl daha yukarı çekmek istediklerini söyledi. Yarışmaya katılımın artması için Milli Eğitim ’in desteğine de ihtiyaçları olduğunu ifade eden Kuru, okullara yazı gönderilerek duyuru yapılması ve okulların yarışmaya katılımının teşvik edilmesini istediklerini, gerekirse UKUB yöneticileri ile okul müdürlerini bir araya getirecek bir bilgilendirme toplantısı yapılabileceğini vurguladı.
"GEREKENİ YAPARIZ"
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Faruk Bektaş da, Bursa ’nın bir sanayi şehri olduğunu, bu yüzden mesleki ve teknik eğitimin büyük önem taşıdığı söyledi. Mesleki ve teknik eğitimin doğası gereği sanayiye hem destek vermek, hem destek almak zorunda olduğunu ifade eden Bektaş, “Kurum olarak ülkemizin sanayisi için büyük önemi olduğuna inandığımız bu yarışmaya desteğimiz sürecek” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<