banner359

Mudanya Belediyesi Tarımsal Üründe Kalkınmayı…

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya ’da yetişen tarımsal ürünlerin tanımını en iyi şekilde yaparak, Tirilye zeytini, kara inciri, Beykarası ve Alfonso üzümünü marka yapmak istediklerini söyledi.Başkan Türkyılmaz yaptığı açıklamada, “Mudanya ilçemiz tüm

15 Ağustos 2014 Cuma 10:56
Mudanya Belediyesi Tarımsal Üründe Kalkınmayı…

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya ’da yetişen tarımsal ürünlerin tanımını en iyi şekilde yaparak, Tirilye zeytini, kara inciri, Beykarası ve Alfonso üzümünü marka yapmak istediklerini söyledi.
Başkan Türkyılmaz yaptığı açıklamada, “Mudanya ilçemiz tüm değerleriyle dikkat çeken bir kent olacaktır. Bu konuda ki tanıtım çalışmalarımız devam ediyor. Belediye olarak, dünyaca ünlü Tirilye zeytinimiz var, fakat bu konuda bugüne kadar yetirince tanıtımı yapılamadı, Mudanya ve Tirilye zeytinimiz Gemlik tipi zeytini olarak tanınmaktadır ve bundan bizim yöremiz mağdur olmakta ve zeytin üreticilerimizin bu konuda çalışma yapmamızı istemektedirler. Bizler Tirilye zeytininin artık patent almasını ve Tirilye zeytini adıyla satılmasını sağlamaya çalışacağız. Zeytinyağımızın da aynı şekilde bir dünya markası olması için çalışacağız” dedi.
Akköy Mahallesi ’nde yetişen kara incir ve Çağrışan Mahallesi ’nde yetişen Beykarı ile Alfons tipi üzüme değinen Türkyılmaz, “Diğer mahallelerimizde de dünyaca ünlü kara incir ve kara üzüm yetiştirilmektedir. Mesela Çağrışan Mahallemizde dünyanın en iyi ve en kaliteli Çağrışan Beykarası ve Alfons üzümü yetiştirilmektedir. Festivallerle Mudanya ve yöresinin adı dünyaya duyurularak, tarımsal alanda kalkınmış bir Mudanya olacak" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<