banner359

Nikah Memurlarına Öfke Ve Stres Eğitimi

01 Aralık 2015 Salı 15:26
Nikah Memurlarına Öfke Ve Stres Eğitimi
İnsan hayatının en mutlu günlerinden birine imza atan nikah memurlarına öfke ve stres yönetimi, beden dili ve mevzuat konularında seminer verildi.
Bursa’nın tüm ilçelerinde görev yapan nikah memurları ile, Yalova, Kütahya ve Bilecik İl Nüfus müdürlerinin da katıldığı eğitim toplantısının açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Türk toplum yapısının en önemli unsuru olan aile birliğinin kurulmasında, çiftlerden sonra evlilik akdinin gerçekleştirilmesinde en önemli görevi üstlenen kişiler nikah memurlarımız. Onların, yaptıkları işlerde daha başarılı olmaları adında düzenlenen bu eğitim son derece önemli” dedi.
Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Merinos Tren İstasyonu Nikah Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime, Bursa ve ilçelerinde görev yapan toplam 65 nikah memuru ile, Yalova, Kütahya ve Bilecik İl Nüfus Müdürleri katıldı. Osmangazi İlçe Kaymakamı Enver Ünlü, Bursa İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Yurdanur Asa’nın da katıldığı eğitim toplantısının açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Her şey belli yasalar çerçevesinde yapılmasına rağmen, uygulamaya gelince bazı konular gelenekselleşiyor. Bu nedenle, uzman kişilerle bir araya gelip tecrübe paylaşımında bulunmak, mesleğin sağlıklı yürütülmesi noktasında ciddi katkı sağlıyor. En başta da, aynı işi yapan insanların sosyalleşmesine” dedi.
Belediye olarak, güçlü bir aile birliğinin kurulması için üzerlerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirme gayreti içerisinde oldukların söyleyen Başkan Dündar, “Özellikle nikah memuru arkadaşlarımızın yapmış olduğu görev, son derce hayırlı bir iş. Her nikah kıydığımızda bunu söyleriz. Tabi bu süreçte bir takım sıkıntılarda yaşanıyor. Ailelerden gelen bir çok farklı talebe cevap vermek zorunda kalıyorsunuz. Zaman çok stresli anlar yaşandığını da biliyorum. Özellikle saat konusunda, geç kalma konusunda. Ancak, bizler her şeye rağmen onlara güler yüzle karşılık vermek zorundayız” diye konuştu.
“5 DAKİKADA BİR NİKAH KIYIYORUZ”
Osmangazi Belediyesi’nin, son derece yoğun bir nikah takvimine sahip olduğunu, günlük ortalama 20 nikah kıyıldığını ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Benim göreve geldiğim 2009 yılından bu güne, Osmangazi Belediyesi olarak toplam 35 bin 668 nikaha imza atmışız. Takvimlerde yer alan bazı özel günlerde, örneğin 12.12. 2012 gibi, bu yoğunluk öyle bir artıyor ki, iki nikah arasındaki zaman 5 dakikaya kadar düşebiliyor. Nikah memuru arkadaşlarımızın, böyle özel günlerde sabah 8:’dan gece 24’e kadar nikah kıydığı oluyor. Tabii bu da nikah memuru arkadaşlarımızda strese sebep olabiliyor. Sizlerin bu gün burada alacağınız eğitim, karşılıklı tecrübe paylaşımı, yaşanan sıkıntıların aşılmasına katkı sağlayacaktır. Eğitime katılan tüm nikah memuru arkadaşlara teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.
Başkan Dündar, “Evlenen çiftlere, nikah merasimi sonrası evlilikle ilgili kitaplar hediye ediyoruz ve kendilerinden okuyup bize özetini çıkartmalarını istiyoruz. Tabii onların kitabı okuyup, içeriğinden faydalanmalarını sağlamak için yaptığımız bir istek. Ancak, bu güne kadar daha kimse kitapların özetini getirmedi. İnşallah bir çiftimiz bunu gerçekleştirir diye bekliyorum” dedi.
Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü de konuşmasında, “Evlilik yolundaki en önemli adım olan nikah töreni çok önemli. Nikah memuru ve nüfus ve vatandaşlık işleri personelinin hizmet içi eğitimleri de, bu açıdan son derece önemli. Osmangazi BelediyeSİ ve İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen bu hizmet içi eğitim çalışmamızın, tüm nikah memuru arkadaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Bursa İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Yurdanur Asa, da, birlik beraberlik içinde, mevzuat değişiklikleri hakkında bilgilendirme ve tecrübe paylaşımı konularındaki eğitim toplantısına verdiği destek için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.
Tam gün süren eğitimde, Stratejik İletişim Uzmanı Yasemin Kabukoğlu, stres, öfke kontrolü yönetimi, diksiyon, beden dili ve protokol kuralları, Dr. Ayşe Aydoğan Yentürk ise, evlendirme müracaatları sırasındaki Sağlık Raporu ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda nikah memurlarına eğitim verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<