banner359

Nilüfer’de Kadın Ve Çocuklara Yönelik Anlamlı…

Nilüfer Belediyesi ile Bursa Tabipler Odası anlamlı bir protokole imza attı. İki kuruluş Nilüfer Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Dayanışma Merkezi ve Kadın Sığınmaevi ’nde bulunan kadın ve çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik protokol imzaladı.Nilüf

15 Ağustos 2014 Cuma 10:55
Nilüfer’de Kadın Ve Çocuklara Yönelik Anlamlı…

Nilüfer Belediyesi ile Bursa Tabipler Odası anlamlı bir protokole imza attı. İki kuruluş Nilüfer Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Dayanışma Merkezi ve Kadın Sığınmaevi ’nde bulunan kadın ve çocukların ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik protokol imzaladı.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Bursa Tabipler Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Aydın ’ın imza attığı protokol doğrultusunda, Kadın Dayanışma Merkezi ile Kadın Sığınmaevi ’nde bulunan kadın ve çocuklara ihtiyaçları doğrultusunda ücretsiz olarak sağlık, psikolojik ve sosyal destek verilecek. İş bulma ve meslek edinme konularında da bilgi ve yönlendirmeler yapılacak. Fiziki, psikolojik, ekonomik ve her türlü şiddete maruz kalmış kadın ile çocukların güvenlik ve sosyal hayata katılımlarının artırılmasına yönelik çalışmalara da imza atılacak. Ayrıca sağlık, eğitim ve sosyal faaliyetler de düzenlenecek.
Kadına yönelik şiddetin toplumsal bir problem olduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Arkadaşlarımız Kadın Dayanışma Merkezi ve Kadın Sığınmaevi ’nde çalışmalarını öz veriyle gerçekleştirmekte. Günümüzde kadının şiddet görmesi ve bu şiddetin artarak devam etmesi en büyük sorunlardan birini oluşturmakta. Bu anlamda Bursa Tabip Odamız ’ın özellikle buradaki kadınlarımıza sağlık ve tıbbi destek verecek olması çok önemli. Kadına şiddet konusunda mutlak hukuki tedbir alınması kaçınılmaz hale gelmiştir. Beklentimiz kadına şiddetin ortadan kalkması ve kadın sığınma evlerine ihtiyaç kalmaması. Kadına şiddet dünya da gittikçe azalan bir süreç izlerken ülkemizde maalesef artarak devam ediyor” dedi.
Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Ertuğrul Aydın ise, “İhtiyaç duyulduğunda bize gelen talepler doğrultusunda burada kalanların eğitimleri, gerekse tedavileri konusunda yardımcı olmaya çalışacağız. Beklentimiz kadına şiddetin bitmesi, şiddetin ülkemizde yok olması” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve Dr. Ertuğrul Aydın, protokole imza atarak hayırlı olması dileğinde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<