banner359

Öğrenciler Şiddetsiz Bir Toplum İçin Çağrıda Bulundu

09 Aralık 2015 Çarşamba 12:22
Öğrenciler Şiddetsiz Bir Toplum İçin Çağrıda Bulundu
Birleşmiş Milletler (BM) tarafından başlatılan ‘Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası’na destek veren Osmangazi Belediyesi, Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile birlikte kadına şiddete ‘dur’ dedi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın da katıldığı kampanyada, belediye yetkilileri, öğretmenler ve öğrenciler turuncu nesneler kullanarak, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin önlenmesi için çağrıda bulundu. ‘Kadına şiddet son bulsun’ yazan pankartlar ile cadde kenarında duran öğrenciler, sloganlar atarak yoldan geçen otomobil ve yayalara için mesaj verdi. Öğrenciler, daha sonra kadına şiddet haberlerinin yer aldığı pano ile kadına yönelik şiddetin durması çağrısında bulundu.
Öğrencileri, kadına yönelik şiddetle mücadelelerinden dolayı tebrik eden Başkan Mustafa Dündar, “Bizim dinimizde kadına şiddete yer yok. Bir hadis-i şerifte, ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır’ buyuruluyor. Maalesef bazı kendini bilmez insanlar şiddet uyguluyor. Biz kadınlara ve kız çocuklarına yönelik her türlü şiddetin karşısındayız. Bilhassa kadınlara yönelik şiddete son vereceğiz. Bursa’mız bu işin öncüsü oluyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<