banner359

Orhangazi’de Dede Korkut Festivali

Bursa ’nın Orhangazi ilçesinde folklor rüzgarı esti.Orhangazi Belediyesi ’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2. Dede Korkut Festivali ’nde 7 ülkeden gelen toplam 9 ekip gösteri yaptı. M.Turgut Ünlü Açıkhava Tiyatrosu ’nda yapılan festivalde küçük dansçıların performansı takd

12 Ağustos 2014 Salı 22:43
Orhangazi’de Dede Korkut Festivali

Bursa ’nın Orhangazi ilçesinde folklor rüzgarı esti.
Orhangazi Belediyesi ’nin ev sahipliğinde düzenlenen 2. Dede Korkut Festivali ’nde 7 ülkeden gelen toplam 9 ekip gösteri yaptı. M.Turgut Ünlü Açıkhava Tiyatrosu ’nda yapılan festivalde küçük dansçıların performansı takdir topladı. Mısır, Özbekistan, Polonya, İnguşetya ve Ukrayna ’dan gelen toplam 9 ekip kendi ülkelerinin oyunlarını oynadı. Festivalde ekipler sırası ile sahne alarak hünerlerini sergiledi. Mısır ve Özbekistan ekipleri büyük ilgi topladı.
Festivale AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalin finalinde Başkan Neşet Çağlayan, protokol mensuplarıyla birlikte 7 ülkenin temsilcilerine çeşitli hediyeler takdim etti.
“Farklı kültürler, farklı dil ve inançlara sahip onlarca insanla birlikte olmak, onları Orhangazi ’de ağırlamak sevindirici” diyen Çağlayan, 7 ülkeden ekipleri misafir etmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi. Çağlayan, “Belediye olarak bu organizasyonun ikincisini gerçekleştiriyoruz. Ağustos ayı Orhangazi için festival ayı olacak gibi görünüyor. 21 Ağustosta Türk cumhuriyetlerinden gelecek ekiplerimizle bir festivalimiz daha olacak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<