(özel haberi) 40 Derece Sıcaktan Kaçıp Kendilerini…

Bursa'da 40 dereceyi bulan hava sıcaklığı herkesi bunaltırken, Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) üyeleri serinlemek ve yeni keşifler yapmak için soluğu Uludağ'ın Tozuyan Şelalesi'nde aldı. Buz gibi kar sularında serinleyen dağcılar, suyun altını da görüntülemeyi ihmal etm

05 Ağustos 2014 Salı 20:40 2014-08-06 00:31:51
(özel haberi) 40 Derece Sıcaktan Kaçıp Kendilerini…

Bursa'da 40 dereceyi bulan hava sıcaklığı herkesi bunaltırken, Uludağ Dağcılık Kulübü (ULUDAK) üyeleri serinlemek ve yeni keşifler yapmak için soluğu Uludağ'ın Tozuyan Şelalesi'nde aldı. Buz gibi kar sularında serinleyen dağcılar, suyun altını da görüntülemeyi ihmal etmedi. Bursalı dağcılara göre, Tozuyan Şelalesi şehrin keşfedilmemiş bakir yerlerinden birisi ve keşfedilmeyi bekliyor.
Türkiye'nin önemli zirvelerinden olan Uludağ güzellikleriyle herkesi kendine hayran bırakıyor. Yaz ve kış turizminin önemli mekanı haline gelen Uludağ'ın keşfedilmeyen güzelliklerini Bursalı dağcılar keşfediyor. Kestel İlçesine bağlı Derekızık Köyü'nün Uludağ'ın kuzeye bakan yaylası olan Gölçukuru Yaylası'ndaki Tozuyan şelalelerine ULUDAK dağcıları tarafından geçiş yapıldı. Tırmanış yapan dağcılar Tozuyan Şelalesi'nin yanında irili ufaklı üç adet daha şelale keşfettiler.
Daha önce çıkılmayan ve ilk defa ULUDAK dağcıları tarafından görüntülenen Tozuyan Şelalesi doğal güzellikleri ile herkesi kendine hayran bırakıyor. Yaz aylarının sıcaklarından kaçan dağcılar Tozuyan Şelalesi'nin serin sularında serinleme fırsatı buldu. Amaçlarının Uludağ'ın gizli kalmış güzelliklerinin ortaya çıkartmak olduğunu söyleyen ULUDAK ekip lideri İsmet Şentürk, "Bu şelalenin görüntülerini ilk defa aldık ve bu güzellikleri Bursalılarla paylaşmak istedik. Şehrimize çok yakın ama insanların ulaşamadığı vahşi bir bölge ve güzellikleri fakat insanların teknik donanımlarla, malzemelerle görme şansı var. Bizde Bursalılarla bu görüntüleri paylaşmak istedik. Çok güzel art arda dört adet sıra şelale keşfettik. Bölgede yaşayanlara sorduğumuzda bu şelalelerin bilinmediğini ve geçilmediğini söylediler. Bizim camiamızda böyle bir çalışma yapan var mı bilmiyoruz . Bu güne kadar böyle bir çalışma yapılmadı . Bu anlamda bu güzellikleri Bursalılarla paylaşmaktan gurur duyuyoruz" dedi.

banner380

Son Güncelleme: 06.08.2014 00:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<