(özel haberi) Hayırseverler Suriyeli Aileler İçin…

Ülkelerinde yaşanan iç savaş ve şiddet nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilere hayırseverlerden yardım eli uzanmaya devam ediyor.Bursa merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi sakinleri, kurdukları yardım platformu sayesinde yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarına ko

26 Temmuz 2014 Cumartesi 14:27
(özel haberi) Hayırseverler Suriyeli Aileler İçin…

Ülkelerinde yaşanan iç savaş ve şiddet nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilere hayırseverlerden yardım eli uzanmaya devam ediyor.
Bursa merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi sakinleri, kurdukları yardım platformu sayesinde yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarına koşuyor. Suriye'deki iç savaştan kaçarak Bursa'ya sığınanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Çoğu kalabalık nüfusa sahip aileler ev ve iş bulma noktasında büyük sıkıntılar yaşarken hayırseverler sayesinde hayata tutunmaya çalışıyor.
Demirtaş Mahallesi sakinleri, Prof. Dr. Tevik Yüceoğlu öncülüğünde kurulan 'Demirtaş Suriyeli Muhacirlere Yardım Platformu' topladığı yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor. Kurulan platformda herkes gönüllü olarak çalışırken, toplanan yardımlar arasında gıda, temizlik ürünleri, beyaz eşya, mutfak gereçleri yer alıyor. Mahalle meydanında bulunan depoya hayırseverler ellerindeki malzemeleri teslim edebiliyor. Depoda toplanan yardımlar önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerinin kapılarına kadar bırakılıyor.
Suriyeli mültecilerin çok zor şartlar altında yaşadığını söyleyen Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr Tevik Yüceoğlu, "Biz komşusu açken kendisi tok yatan bizden değildir, anlayışından geliyoruz. Bundan dolayı ülkemize sığınmış olan kardeşlerimize elimizden geleni yapıyoruz. Mahallemizde bin kişi civarında Suriyeli mülteci bulunuyor. Bunların birçoğu ihtiyaç sahibi insanlar. Biz de kendi aramızda platform kurarak hayırseverlerin vermiş olduğu yardımları buradan daha önce belirlediğimiz ailelere ulaştırıyoruz. Şu ana kadar 30 ailenin ev eşyalarını tamamladık. Birçok aileye gıda yardımları yaptık. Biz bunu vicdani olarak Allah rızası için yapıyoruz. Bu yardımların dışında ihtiyaç sahibi ailelere para yardımlarını gıda yardımı kartı olarak veriyoruz. Şimdiye kadar on bin lira ailelere dağıttık. Böylelikle aileler kartları alıp marketten ihtiyaçlarını gideriyor" dedi.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<