banner359

Roman Gençlere Müzik Akademisi

Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği tarafından yürütülecek olan "Müzik Akademisi" projesiyle ilgili iş birliği protokolü imzalandı.Bursa Valiliği, Yıldırım Kaymakamlığı, Yıldırım Belediye Başkanlığı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanl

13 Ağustos 2014 Çarşamba 16:03
Roman Gençlere Müzik Akademisi

Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği tarafından yürütülecek olan "Müzik Akademisi" projesiyle ilgili iş birliği protokolü imzalandı.
Bursa Valiliği, Yıldırım Kaymakamlığı, Yıldırım Belediye Başkanlığı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği ortaklığında yürütülecek ’Müzik Akademisi ’ projesinin iş birliği protokolü törenle imzalandı. 915 yaş arasında öğrencilerin eğitim alacağı akademi 18 ay sürecek. Akademiyi bitirenlerin konservatuar eğitimi almasına da imkan sağlanacak.
Tarihi vilayet binasındaki törene Vali Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Roman Kültürünü Tanıtma ve Müzisyenlerle Dayanışma Derneği Başkanı Veysel Zurna katıldı. Protokol töreninde konuşan Vali Karaloğlu, " Geçen yıl başlatılan projenin devamını için protokol imzaladık. Geçen yıl 600 kişi bu akademide çeşitli eğitimler aldı. Yaklaşık 200 kadar engelli öğrencimiz de buralardan faydalandı. Çocukları okulda tutabilmek için bu proje çok mühim. Projenin güzel yanı milli eğitim okullarında yapıyor olması. Böylece okulları halka açıyoruz" dedi.
Örnek bir projeye imza attıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Gençlerimizin kendilerini geliştirmeleri, meslek sahibi olup ekmek paralarını kazanmaları için bu proje çok önemli. Destek olan bütün kuruluşlara teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
İmzalanan protokolün ardından Roman müzik grubu mini bir konser verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<