Romanlardan Bonzai’ye Karşı Sporlu Savaş

Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu, sentetik uyuşturucu maddesi Bonzai ’ye sporla savaş açtı. Çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durması için yüzme kursu açan dernek, yakın zamanda da spor kulübü kurmayı hedefliyor.Bursa ’da faaliyet gösteren Güney Marmara Roman

20 Ağustos 2014 Çarşamba 19:16
Romanlardan Bonzai’ye Karşı Sporlu Savaş

Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu, sentetik uyuşturucu maddesi Bonzai ’ye sporla savaş açtı. Çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durması için yüzme kursu açan dernek, yakın zamanda da spor kulübü kurmayı hedefliyor.
Bursa ’da faaliyet gösteren Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu, Bursa Valiliği ve Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa bir projeye imza attı. Roman çocukların kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak için yüzme kursu faaliyeti düzenleyen dernek, yakın zamanda kurulması hedeflenen spor kulübü ile de olimpiyatlarda roman çocukların kürsüye çıkmasını sağlamak istiyor. Atıcılar Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ’nda yüzme dersi alan Roman çocuklar, sokaklarda oynamak yerine spor yaptıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.
“UYUŞTURUCUYA SAVAŞ AÇTIK”
Güney Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Efkan Özçimen, “Projenin gayesi Roman çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak. Sportif faaliyetlerle geleceğe adım atmalarını istiyoruz. Son yıllarda Türkiye ’de özellikle uyuşturucu konusunda çok yaygınlaşma var. Bizde dernek olarak uyuşturucuya topyekun savaş açtık. Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak istiyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Bursa Valiliğinin de desteğiyle bize sonuna kadar kapılarını açtı. Amacımız çocuklarımıza boş alan bırakmamak. Yüzme, futbol, voleybol gibi spor faaliyetleri ile çocuklarımızı geleceğe hazırlamak istiyoruz” dedi.
ROMAN GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ
Roman çocuklarının diğer çocuklar ile birlikte spor yapmasının fayda sağladığına dikkat çeken Özçimen, “Bu proje aynı anda entegrasyonu ve çocukların kardeşçe büyümelerini sağlıyor. Önümüzdeki günlerde bunun ikinci adımını yapacağız. Roman Gençlik ve Spor Kulübü kurmayı planlıyoruz. Çocuklarımızın farklı alanlarda çalışmalar yapmalarını ve gelecekte milli sporcular olmalarını istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda bir roman çocuğunun çıkıp, olimpiyatlarda şampiyon olmasını istiyoruz. Avrupa ’da Türk bayrağımızı en iyi şekilde temsil etmesini istiyoruz. Bu bağlamda bize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
“BONZAİ ’YE KARŞI UYANIK OLMALIYIZ”
Son dönemde Bonzai maddesinin gençleri zehirlediğini dile getiren Efkan Özçimen, “Genç kardeşlerimiz uyuşturucu yüzünden, Bonzai denilen şeytan yüzünden maalesef hayatlarını kaybediyorlar. Bonzai benim tahminime göre dış güçler tarafından ülkemize yapılan bir sabotajdır. Türkiye düşmanları, Türkiye ’nin sağlıklı gençler yetiştirmesini istemiyor. Biz de uyanık olmalıyız. Ailelerin çocuklarına spora teşvik etmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Roman çocuklar da bilgisayarda ve sokaklarda oynamak yerine yüzme eğitimi alarak spor yaptıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<