banner359

Sadağı Kanyonuna Yeni Çehre

Bursa’nın Orhaneli ilçesinin saklı zenginliği Sadağı kanyonu turizme açılıyor.BEBKA tarafından finanse edilen Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı ile ilgili Orman Su İşleri Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ve Orhaneli Belediyesi ortaklığı...

09 Aralık 2015 Çarşamba 18:21
Sadağı Kanyonuna Yeni Çehre
Bursa’nın Orhaneli ilçesinin saklı zenginliği Sadağı kanyonu turizme açılıyor.
BEBKA tarafından finanse edilen Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı ile ilgili Orman Su İşleri Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ve Orhaneli Belediyesi ortaklığı ile hazırlanan proje tanıtıldı. İbrahim Hüsnü Çağlayan Konferans Salonu’ndaki tanıtım toplantısında Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş’ın yanı sıra Orman Su İşleri Doğa Koruma Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Yahya Güngör, Kaymakam Abdulhalim Can, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, kurum müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış konuşmasını yapan Yahya Güngör, 2014 yılında tescili yapılan Sadağı kanyonunun ortak proje ile turizmin hizmetine sunulacağını ifade etti. Projede tanıtım merkezi binası, 6 adet kamelya, 4 adet köprü ve biyolojik çalışma merkezi yer aldığını dile getiren Güngör, proje maliyetinin 243 bin TL olacağını sözlerine ekledi.
Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı’nın işletmesini Orhaneli Belediyesi olarak 5 yıllığına üstlendiklerini ifade eden Tatlıoğlu ise, Orhaneli’nin Dünyanın en güzel bölgesi olduğunu söyleyerek, "Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı bizim turizmde en önemli varlığımız. Yürütülen projede olduğu gibi her konuda desteklerini esirgemeyen başta kaymakamımız olmak üzere bütün kurumlara teşekkür ederim” dedi. Tatlıoğlu, Mayıs 2016 tarihinde bitecek proje ile Sadağı kanyonunun bölgenin cazibe merkezi olacağını kaydetti.
Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, Orhaneli’de yapılan çalışmaları ilgiyle izlediklerini, bunun bölgenin kalkınmasına yönelik çok önemli proje olduğunu ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<