banner359

Santral Atıklarından Uçak Maketi Yaptılar

Bursa ’nın Orhaneli ilçesinde, belediye binası önündeki uçak maketi, termik santralin atıklarından yeniden yapıldı.Orhaneli halkı, 1928 yılında CAUDRON C59, 1929 yılında MS 147 tipi 2 adet savaş uçağı satın alarak orduya bağışlamıştı. Orhaneli Belediyesi, 2011 yılında u

26 Ağustos 2014 Salı 14:16
Santral Atıklarından Uçak Maketi Yaptılar

Bursa ’nın Orhaneli ilçesinde, belediye binası önündeki uçak maketi, termik santralin atıklarından yeniden yapıldı.
Orhaneli halkı, 1928 yılında CAUDRON C59, 1929 yılında MS 147 tipi 2 adet savaş uçağı satın alarak orduya bağışlamıştı. Orhaneli Belediyesi, 2011 yılında uçak anıtı yaptırarak bu yardımı ölümsüzleştirdi. Fakat yapılan maketin gerçek uçağın üçte bir büyüklüğünde olduğu için belediye tarafından büyütülmesine karar verildi. Yeni uçak maketi, Orhaneli Termik Santrali ’nde, hiçbir ücret alınmadan, aslı ile aynı ölçülerde yapılarak, belediye binası önündeki yerine konuldu. Bir ton ağırlığında olan uçağın eni 5 metre, boyu 6 metre. Santraldeki atık malzemeler değerlendirilerek yapılan uçak beş ayda tamamlandı.
Santral yetkilileri ve personeline teşekkür eden Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Orijinali ile aynı ölçülerde olan anıt uçak, bu meydanda, bir kartal gibi, halkımızın devletine olan bağlılığını temsil edecek” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<