Stokçuluğa karşı denetim başladı

04 Ekim 2018 Perşembe 15:47 2018-10-04 17:54:33
Stokçuluğa karşı denetim başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, stokçulara fırsat vermemek için denetimlere başladı.

banner380

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın talimatıyla Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri de stokçuluğa karşı denetimlere başladı. Büyük firmalara ait zincir marketlerde fiyat ve etiketleri kontrol eden zabıta ekipleri, ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatları karşılaştırılırken, fiyat tutarsızlığı ve gramajlarda eksiklik, etiketlerde fahiş oranda fiyat artışı yapılıp yapılmadığını inceledi.

Yapılan denetimleri değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanvekili Kadem Kesimoğlu, "Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliği’ndeki son değişiklikle döviz kuruna bağlı olarak fiyat artışı yapılmaması gerektiği belirtilmesine rağmen bazı firmalarda fahiş fiyat artışları yaptıkları yönünde Alo 153 hattımıza ihbarlar geliyor. Bunlarla ilgili hem denetim yapmak hem de bilgi vermek üzere kontrolleri arttırdık. Eski fiyatlarla yeni fiyatları karşılaştırıyoruz. İşletmeye düzeltmeleri için bildirimde bulunuyoruz. Eğer işletme hakikaten olağanüstü fiyat artışına sebep olduysa idari para cezası kesilmesi söz konusudur. Tespitlerimiz sonucunda tespit edilen eksiklikler açık tutanaklarla beraber Ticaret İl Müdürlüğümüze bildirmekte olup, etiketlerdeki eksikler ile ilgili tutanaklar da ilçe kaymakamlıklarına tespit tutanakları ile birlikte gönderilmektedir" diye konuştu.

Son Güncelleme: 04.10.2018 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<