banner359

Tayan Milli Eğitim Bakanı Avcı’ya Bursa Teknik…

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ’ya verdiği önergeyle Bursa Teknik Üniversitesi ’nin son durumunu sordu.Üniversite yerleşkesinin yerinin hala kesinleşmemiş olmasından öğrencilerin ve öğretim üyelerinin de şikayetçi olduğunu ifade eden Tayan,

07 Ağustos 2014 Perşembe 18:30
Tayan Milli Eğitim Bakanı Avcı’ya Bursa Teknik…

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ’ya verdiği önergeyle Bursa Teknik Üniversitesi ’nin son durumunu sordu.
Üniversite yerleşkesinin yerinin hala kesinleşmemiş olmasından öğrencilerin ve öğretim üyelerinin de şikayetçi olduğunu ifade eden Tayan, “Aynı tarihlerde kurulan diğer illerin üniversitelerindeki ilerlemeler Bursa ’dan daha öndedir” dedi. Bursa Teknik Üniversitesi ’nin öğretim ve öğrenimine Bursa merkezindeki 35 geçici binalarda sürdürmeye çalıştığını belirten Tayan, “Bursalıların özlemle beklediği Bursa Teknik Üniversitesi maalesef yeterli atılım ile üniversite yerleşkesinin yerini kesinleştirememiş, yerleşke projeleri yapılamamış, inşaat ihaleleri yapılamamıştır” dedi.
“BTÜ İLERLEME KAYDEDEMİYOR”
KestelÇataltepe bölgesinde belirlenen ve açıklanan üniversite alanı ile ilgili hala farklı beyan ve değerlendirmelerin olduğunu ve Bursa Teknik Üniversitesi ’nin bu sebeplerden dolayı ilerleme kaydedemediğine vurgu yapan Turhan Tayan, “Aynı tarihlerde kurulan diğer İllerin üniversitelerindeki ilerlemeler Bursa ’dan daha öndedir. Bu durumdan hem öğretim üyeleri, hem öğrenciler şikâyetçidir. Yerleşkeye bağlı olarak yapılacak, üniversite sosyal tesisleri, spor tesisleri, yemekhane, yurt ve medikososyal tesisleri ve kütüphaneler bu şartlarda hiçbir öngörü içinde olamamaktadır. Yerleşke hakkında kesin karar nedir?” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<