banner359

(tekrar) 2 Çocuk Annesi Kadının Ölümüyle İlgili…

Bursa ’da kalp spazmı geçirip ölen 2 çocuk annesi kadını hastaneye kaldırmadığı iddia edilen 112 doktoru, görevini ihmal suçundan 2.5 ay hapis cezasına çarptırıldı, fakat hükmün açıklanması geri bırakıldı. İki çocuğuyla dul kalan acılı koca ise karara isyan etti.Edini

23 Ağustos 2014 Cumartesi 13:51
(tekrar) 2 Çocuk Annesi Kadının Ölümüyle İlgili…

Bursa ’da kalp spazmı geçirip ölen 2 çocuk annesi kadını hastaneye kaldırmadığı iddia edilen 112 doktoru, görevini ihmal suçundan 2.5 ay hapis cezasına çarptırıldı, fakat hükmün açıklanması geri bırakıldı. İki çocuğuyla dul kalan acılı koca ise karara isyan etti.
Edinilen bilgiye göre olay, 2 yıl önce ramazan bayramının son gününde, merkez Yıldırım ilçesi Mollaarap Mahallesi ’nde meydana geldi. 34 yaşındaki Aynur Abacı ’nın fenalaştığını gören büyük kızı Mücevher Abacı, hemen 112 ’yi arayarak yardım istedi. Eve gelen 112 doktoru, acı içinde kıvranan Aynur Abacı ’ya iğne yaparak evden ayrıldı. Bir saat sonra sancıları daha da artan Aynur Abacı için bu kez yakınları taksi çağırdı. Gelen şoförün de kadını almaması üzerine tekrar 112 ’ye haberi verildi. İlkinden bir saat sonra gelen ikinci 112 Acil Servis ekipleri, kalp spazmı geçirdiğini belirledikleri kadını hemen hastaneye kaldırdı. Genç kadın Devlet Hastanesi ’ndeki ölüm kalım savaşına sadece 3 saat dayanabildi.
ADLİ TIP KURUMU RAPORUNDA 112 DOKTORUNU SUÇLU BULDU
Eşinin ani ölümünün şokunu yaşayan Hakan Abacı (40), hemen savcılığa müracaat ederek karısının ölümünden sorumlu tuttuğu doktorun cezalandırılmasını istedi. Savcılık, genç kadının kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için cesedinin otopsiye kaldırılmasına karar verdi. İstanbul Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu bir süre sonra Aynur Abacı ’nın ölümüyle ilgili otopsi raporunu gönderdi. Raporda, “112 Acil Servis doktoru N.K. ’nin olay yerinde 10 dakika muayene ettiği İYE teşhisi ile emojet ampul uyguladığı dikkate alındığında göğüs ağrısı bulantı, kusma şikayeti olan hastanın EKG ’sinin çekilmemesi ve hastaneye götürülmemesi nedeniyle doktor N.K. ’nin kusurlu olduğu ve bu şekilde üzerine atılı suçu işlediği anlaşılmaktadır” ibarelerine yer verildi.
112 DOKTORUNA ÖNCE 2.5 YIL HAPİS, ARDINDAN ERTELEME
Bunun üzerine doktor N.K. hakkında, 8. Asliye Ceza Mahkemesi ’ne, “taksirle ölüme sebebiyet vermek ve görevi ihmal” suçlarından dava açıldı. Gerekli yargılamayı yapıp tarafların ifadesini alan mahkeme, tutuksuz sanık N.K. hakkındaki kararını açıkladı. Mahkeme, ‘görevi ihmal ’ suçundan sanığı 2.5 ay hapse mahkum etti. fakat, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. Ayrıca Doktor N.K, ‘taksirle ölüme sebebiyet vermek ’ suçundan ise beraat etti.
“VERİLEN CEZA ÇOK KOMİK”
Dava sürerken memurluktan istifa ederek özel bir hastane geçen doktor N.K. hakkında verilen cezanın çok komik olduğunu söyleyen Hakan Abacı, başından geçenleri anlattı. İlk gelen doktorun işini gerektiği gibi yapsa şu an eşinin yaşıyor olacağını kaydeden Abacı, insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini ifade ederek, “Verilen ceza çok komik. Türkiye Cumhuriyeti ’nde insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerekir. Bu doktor da olsa böyle bir kadar insanı çok üzüyor. Benim işini tam manasıyla yapan doktorlara lafım yok, ama görevini ihmal eden kim olursa olsun cezasını çekmeli. Bu cezalar caydırıcı nitelikte yüksek olursa, insanlar de görevini yaparken daha dikkatli olurlar” dedi.
153 BİN LİRALIK TAZMİNAT
Eşinin 21 Ağustos ’da vefat ettiğini, bir gün sonra ise büyük kızı Mücevher ’in doğum günü olmasının daha acı bir tesadüf olduğunu vurgulayan baba Abacı, ihmal ile ilgili Sağlık Bakanlığı ’na açtıkları 3 bin lirası maddi 150 bin lirası manevi olmak üzere toplam 153 bin liralık tazminat davasının ise sürdüğünü kaydetti.
Ailenin avukatı Adem Şahinci ise tazminat davası ile ilgili fazlaya dair haklarını gizli tuttuklarını söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<