banner359

Toplu Ulaşımda Zarar Artıyor

Türkiye genelinde 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara toplu ulaşım vasıtalarından ücretsiz yararlanma hakkı getirilmesi Bursa ’da belediyenin şirketi olan BURULAŞ ve özel halk otobüsçülerini zor durumda bıraktı.Büyükşehir Belediyesi ’ne bağlı BURULAŞ ’ın aylık 2.2 milyo

15 Ağustos 2014 Cuma 14:00
Toplu Ulaşımda Zarar Artıyor

Türkiye genelinde 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara toplu ulaşım vasıtalarından ücretsiz yararlanma hakkı getirilmesi Bursa ’da belediyenin şirketi olan BURULAŞ ve özel halk otobüsçülerini zor durumda bıraktı.
Büyükşehir Belediyesi ’ne bağlı BURULAŞ ’ın aylık 2.2 milyon lira ve özel halk otobüsçülerinin de 800 bin lira zarar ettiği öğrenildi. BURULAŞ tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ’ne yönelik Bursa Valiliği ’ne rapor gönderildi. BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, yapılan araştırmaya göre, en fazla engellilerin toplu ulaşım araçlarıyla seyahat ettiğini belirterek, “Günde 5 ’ten fazla binen 243 kişinin ekserisi engelli. Özellikle 7 kişi günde 10 ve daha fazla biniyor. Listedekilerin 25 ’i yaşlı. Ücretsiz Bukar ’ı en çok kullanan ilk 3 engelli ayda 515, 505 ve 427 defa toplu ulaşım aracına binmiş. Listedekilerin günlük ortalama sayısı 5 ile 14 arasında değişiyor. 65 yaş ve üzeri vatandaşlara da ücretsiz biniş hakkının verildiği mart ayını takip eden nisan ayı da dahil 65 yaş ve üzeri kart adedi 46 bin 503 ’tür. Haziran 2014 tarihi itibari ile bu sayı 72 bin 290 ’a ulaşarak, 2 ayda yüzde 55 arttı. Suiistimal edilen kişilere ait ücretsiz kartlar iptal edilecek. Kurye şirketlerinden engelli kartlarıyla ücretsiz ulaşımdan yararlanan vatandaşlar var. Yaşlılar için de böyle durum söz konusu olabilir” dedi.
Duraklara akıllı sistem getirileceğini dile getiren Fidansoy, “Çalışmalar tamamlandığında bütün kapalı duraklara otobüs güzergah ve geçiş saatlerinin yer aldığı akıllı durak sistemleri getirilecek” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<