banner359

Uludağ Yolunun Genişletilmesi İsteniyor

Bursa ’nın en çok tercih edilen mesire alanı Uludağ ’da yatırımlar bütün hızıyla sürüyor, vatandaşlar yolun genişletilmesini istiyor.Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından birçok yeri bozuk olan 30 kilometrelik Uludağ yolunun asfaltlama işi 22 milyon liraya ihale edildi.

26 Ağustos 2014 Salı 19:23
Uludağ Yolunun Genişletilmesi İsteniyor

Bursa ’nın en çok tercih edilen mesire alanı Uludağ ’da yatırımlar bütün hızıyla sürüyor, vatandaşlar yolun genişletilmesini istiyor.
Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından birçok yeri bozuk olan 30 kilometrelik Uludağ yolunun asfaltlama işi 22 milyon liraya ihale edildi. İhaleyi alan Simge Asfalt, kasım ayında kar düşen oteller bölgesinde ramazan bayramı sonrasında hummalı çalışmalara başladı. fakat hafta sonları günlük 10 bin aracın kullandığı Uludağ Yolunda yeni asfaltlama ile birlikte şerit genişletme çalışması da gerekiyor. Devletin çok büyük bir kaynak aktararak 22 milyon liraya yolu asfaltlamasının önemli bir yatırım olduğunu belirten Bursalılar, AK Parti ’nin açıkladığı 2023 Bursa kent vizyonunda yer alan Uludağ yolunun Soğukpınar ’a kadar 3 şeritli hale getirilmesi taahhüdünün bu asfaltlama öncesinde 2015 yılında hayata geçirilmesini istiyor.
Uludağ ’a her hafta sonu yürüyüş için çıkan ve yaz aylarında Çobankaya ’da kamp kuran lisanslı dağcılardan Mustafa İşçan, yıllardır yollardaki bozukluklardan şikayet ettiklerini belirterek, "Yeni Valimiz Münir Karaloğlu ’nun hassasiyet göstermesi ile Karayolları nihayet Bursa ’nın en önemli güzergahında asfaltlama başlattı. fakat bu asfaltlama çalışmasının bir önemli detayı göz ardı ediliyor. O da Soğukpınar ’a kadar milli park öncesindeki alanda yolun 3 şeritli hale getirilmesidir. Milli park bölgesinde de çok keskin olan dönüşlerde istinat duvarları örülerek düzeltme ve genişletme yapılmalıdır. Bu kadar yıldır bozuk bekleyen yolun asfaltlanmasından memnunuz. fakat böyle önemli bir yatırım, daha az maliyetli yol genişletme ile taçlandırılmalıdır. Yüzde 30 ’luk keşif artışını kullanıp yol genişletme çalışması ilave edilebilir. Vali Karaloğlu ’nun bir pazar günü Uludağ ’a aracı ile çıkıp inmesi halinde ne demek istediğimizi anlaması kolaylaşacaktır" dedi.
Çobankaya ’da 50 yıldır kamp kuran Mustafa Celap ise, Türkiye ’nin en önemli turistik bölgelerinden olan Uludağ ’ın böyle bir yolu hak ettiğini söyledi. Celap, "Hafta sonları bilhassa sıcak yaz günlerinde Uludağ ’a müthiş bir ilgi var. Kamp yaptığımız alanların içerisine kadar günübirlik piknikçiler geliyor. fakat geliş ve dönüş araç ile ızdıraba dönüşüyor. Belki teleferik hattının otellere ulaştırılması ile araç trafiğinde bir azalma olabilir. fakat hafta sonları Uludağ ’a olan ilgi küresel ısınmanın artması ile birlikte büyüyerek sürecektir. Bu sebeple dereleri ile çam ormanları ile insanların nefes aldıkları bu güzel dağa olan yolun genişletilmesi bir an önce yapılmalıdır. Siyasi programda açıklanmasına rağmen asfaltlama öncesinde böyle bir genişletmenin gündeme gelmemesi, herhalde siyasi iradenin bu konuda ilgisiz kalmasından kaynaklandı. AK Parti il yönetiminin de konunun takipçisi olmasını bekliyoruz" diye konuştu.
Uludağ müdavimlerinden Emin Topyürek de, milli park bölgesindeki yolun da her kesimde en az 10 metre genişlikte olması gerektiğine işaret ederek, "Gişelere kadar olan kısmın 3 şeride çıkartılması halinde 7 sene sonra bu asfalt tekrar mı yapılacak? Yolu genişletme konusunda Karayolları yetkilileri kararı yeniden gözden geçirip, mutlaka Soğukpınar yol ayrımına kadar olan alanı 3 şeride, milli park sahası içerisindeki yolu da geniş planlanmış gidişgeliş yol haline getirmesinde fayda vardır. Oteller bölgesindeki duble yol çalışmasının başarılı bir şekilde hızla yürütülmesi müteahhit firmanın gücünü ve pratikliğini gösteriyor. Yol şimdi yapılacak planlama ile çok kolayca genişletilebilir. 35 sene sonra da yeniden asfaltlama masrafı olmadan erkenden ulaşım rahatlar. Kışın yeni otellerinde devreye girmesi ile Uludağ ’a daha fazla misafir gelecek. Karla kaplanan zeminde temizleme çalışmalarının da rahat yapılabilmesi için yazkış yoğun araç trafiği olan yol bir an önce genişletilmelidir" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<