Ünlü tarihçi İlber Ortaylı Başkan Aktaş’tan bakın ne istedi?

09 Aralık 2017 Cumartesi 17:52
Ünlü tarihçi İlber Ortaylı Başkan Aktaş’tan bakın ne istedi?

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye Gençlik Vakfı’nın düzenlendiği söyleşiye katılan ünlü tarihçi Prof.Dr. İlbey Ortaylı, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan Doğanbey konutlarını törenle yıkmasını istedi. Kendisine çiçek vermek için sahneye çıkan Başkan Aktaş’a seslenen Ortaylı, “Almanya’da eski binaları tören düzenleyerek yıktılar. Sizde Doğanbey’i yıkmak için tören yapın, bandoyu çağırın, ben de geleceğim” dedi.

Toplumun tüm kesimlerine hitap eden sosyal ve kültürel buluşmalara destek sağlayan Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen ‘Gençler ve Türkler’ konulu söyleşi, ünlü tarihçi, yazar, akademisyen Prof.Dr. İlber Ortaylı’yı Bursalı gençlerle buluşturdu. Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’nda moderatörlüğünü Habertürk’ün sevilen programı Öteki Gündem’i hazırlayan Cansu Canan Özgen’in yaptığı söyleşiyi yaklaşık bin kişi takip etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İnegöl Kaymakamı Ali Akça’nın da izlediği söyleşide Kudüs konusu da önemli bir gündem maddesi oldu.

Trump hasta politikacı

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı şeklindeki açıklamalarını değerlendiren Prof.Dr. İlber Ortaylı, “Trump tam bir hasta politikacı karakteri. ‘Benden evvelkilerin hepsi geri zekalı ve eşektir. Benden sonra gelenler zaten hain ve sapık olacağı için benden iyisi olamaz.’ Politik mevkilerde bu eğilim çok” dedi.

banner380

Aktaş: “Mesajı aldım”

Söyleşinin sonunda selamla konuşması için sahneye davet edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, Ortaylı’nın ‘politik hastalık’ benzetmesine, “İlbey Hocam önemli mesajlar verdi. Bizde mesajı aldık. ‘Trump gibi bir hastalığa düşmeyin. Sizden öncekileri yok saymayın, sizden sonra gelecekleri yok kabul etmeyin’ dedi. Sayın hocam bize bu güzel mekanları hazırlayan tüm başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah onlardan razı olsun, ölenlere rahmet etsin. Ben inanıyorum ki bizden sonra gelecekler de işte gençler burada. Muhakkak onlardan belediye başkanları, milletvekilleri, farklı görevliler çıkacak. Bizden sonra gelecek olanlar, bizden çok daha iyi yapacaklar hiç şüpheniz olmasın. Sizden ve sizin bu güzel sohbetlerinizden ilham alarak yolumuza daha hızlı devam edeceğiz” diye karşılık verdi.

Doğanbey’i törenle yıkın

Prof.Dr. İlber Ortaylı daha sonra kendisine çiçek veren Başkan Aktaş’tan Bursa için de özel bir istekte bulundu. Bursa’nın eski mimarisinin korunmasını isteyen Prof.Dr. Ortaylı, son günlerde yeniden kamuoyuna gelen Doğanbey konutlarını rezalet olarak niteledi. Ortaylı, “Başkanım bu binaları yıkın. Hem de yıkarken bir de tören yapın. Almanya’da öyle yaptılar. Çürümüş, eski binaları yıktılar törenle, bando çalıyor, alkışlıyor millet. Siz de bandoyu çağırın törenle yıkın, ben de geleceğim” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<