banner359

Vali Karaloğlu Mevsimlik İşçilerle Birlikte Oruç…

Bursa ’nın Karacabey ilçesindeki mevsimlik tarım işçileriyle iftar açan Vali Münir Karaloğlu, “Eksikliklerinizi yerinde tespit edip, birlikte çözmek için geldik” dedi.Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Karacabey ilçesindeki köyleri gezdi. Sorunları yerinde tespit etmek için kurum m

26 Temmuz 2014 Cumartesi 18:31
Vali Karaloğlu Mevsimlik İşçilerle Birlikte Oruç…

Bursa ’nın Karacabey ilçesindeki mevsimlik tarım işçileriyle iftar açan Vali Münir Karaloğlu, “Eksikliklerinizi yerinde tespit edip, birlikte çözmek için geldik” dedi.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Karacabey ilçesindeki köyleri gezdi. Sorunları yerinde tespit etmek için kurum müdürleriyle birlikte Yenikaraağaç ve Harmanlı mahallelerini ziyaret eden Vali Karaloğlu, vatandaşlarla sohbet edip, sıkıntılarını dinledi. Her iki mahallenin benzer sıkıntılarının olmasına dikkat çeken Vali Karaloğlu, Otoyol Projesi ’nden dolayı toprak kaybetme endişesi yaşayan mahalle sakinleri için bilgilendirme toplantısı yapılması talimatı verdi.
Daha sonra mevsimlik işçilerin Yolağzı Mahallesindeki 400 kişilik çadır kentindeki iftara katılan Vali Karaloğlu, orucunu işçilerle birlikte açtı. Ramazan ayı boyunca vatandaşlarla bir araya gelmeye çalıştığını kaydeden Vali Karaloğlu, “Şehrimizdeki halk çadırlarında, halk sofralarında yaşlılarımızla, kimsesiz çocuklarla, şehit yakınlarıyla, gazilerimizle beraber olduk. İlçelerimizde de mevsimlik olarak çalışmakta olan siz değerli tarım işçilerimizle beraber olmaya çalıştık. Bugün de Karacabey ’de sizlerle beraberiz. Arzu ettik ki bir iftar sofrasının etrafında hep beraber buluşalım, ekmeğimizi, tuzumuzu paylaşalım. Sizlerin burada ki yaşam koşullarını yerinde göreyim, eksikleriniz varsa onları yerinde tespit edelim” dedi.
Mevsimlik işçilerin bayramını şimdiden tebrik ettiğini dile getiren Vali Karaloğlu, “Devletimiz son 34 senedir bu mevsimlik işçi dediğimiz kendi şehirlerini, köylerini, beldelerini alın terleri ile helal rızk kazanmak üzere terk eden bu insanlarımızın yaşadığı sıkıntıların çözümü için ortak bir çalışma başlattı. Bursa ’da da şu anda 810 bin civarında mevsimlik işçimiz var. Dört ilçemizde ağırlıklı olarak mevsimlik işçilerimiz var. Bunlar için asgari insani şartları oluşturmaya çalışıyoruz. Bunlar elektrik, su ve barınma için çadır, tuvalet, duş gibi ihtiyaçlar. Şimdi bunlara yeni sosyal çadırlar, çocuklar için kreşler, ana okulları, kuran kursları, camiler için çadırlar ilave etmeye çalışıyoruz. İnşallah var olan sorunlarınızı da en kısa zamanda çözmek üzere arkadaşlarımızla beraber çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Vali Karaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kardeşlerim, bu ülkemizde ki istikrar ortamı, bu güven ortamını, bu kardeşlik ortamının kıymetini etraftaki olup bitenlere, komşu ülkelerde yaşananlara bakınca daha iyi anlıyoruz. Onun için de bu ortamı muhafaza edebilmek için her birimizin elinden gelen gayreti gösterebilmemiz lazım. Ben şimdiden her birinizin Pazartesi günü kutlayacağımız Ramazan Bayramını kutluyorum, hepinize hayırlı bayramlar diliyorum. Bayram İnşallah ülkemize, insanımıza, milletimize, İslam alemine huzur, barış ve kardeşlik getirir diye temenni ediyorum”.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<