banner359

Yalovalı Doktor 130 Kilometrelik Ultra Maratona…

Yalova Devlet Hastanesi ’nde görevli Dr. Muazzez Özçelik, Bulgaristan ’da düzenlenecek 130 kilometrelik zorlu ultra maratona Uludağ ’da hazırlandı.Dr. Muazzez Özçelik, Türkiye ’den 4 sporcunun katılacağı maratona 2543 metreyle Marmara bölgesinin en yüksek bölgesi olan Uludağ

22 Ağustos 2014 Cuma 13:18
Yalovalı Doktor 130 Kilometrelik Ultra Maratona…

Yalova Devlet Hastanesi ’nde görevli Dr. Muazzez Özçelik, Bulgaristan ’da düzenlenecek 130 kilometrelik zorlu ultra maratona Uludağ ’da hazırlandı.
Dr. Muazzez Özçelik, Türkiye ’den 4 sporcunun katılacağı maratona 2543 metreyle Marmara bölgesinin en yüksek bölgesi olan Uludağ ’da oteller bölgesinden büyük zirveye koşarak hazırlandı. Bulgaristan ’ın Rodop dağlarında bu yıl ikincisi düzenlenecek Persenk Ultra Maratonu 23 Ağustos gecesi başlıyor. Yarışmacıları 36 saat süren 130 kilometrelik zorlu bir parkur bekliyor. Yarışmacılar 2200 metre yüksekliğe tırmanacak.
Az sayıda sporcunun tamamlayabileceği maratonda, sporcular  fiziki ve zihni dayanıklılık gerektiren dünyanın zorlu parkurları arasında gösterilen maratonda birincilik için yarışacak. İntibak için 2543 metre yükseklikte idman yapan Dr. Özçelik, geçen yıl 120 kilometre olan parkurun bu sene 130 kilometreye çıktığını, Türkiye ’de yapılan maratonlarda inişli çıkışlı 2000 metre tırmanıldığını, burada ise 6100 metreye çıkıldığını belirtti.
Türkiye ’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını söyleyen Özçelik, geçen yıl düzenlenen yarışmada 120 kilometrelik parkuru 28 saat 5 dakikada tamamlayarak üçüncü olmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<