banner359

Yeşil Bursa'da Yeşil Enerji

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaynakların verimli kullanılması için Batı Atıksu Arıtma Tesisi ’nde güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladı.Bursa ’da çevreye ve çevre yatırımlarına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi ’nin Batı (Özlüce) Atıksu Arıtma Tesisi

05 Ağustos 2014 Salı 15:34
Yeşil Bursa'da Yeşil Enerji

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaynakların verimli kullanılması için Batı Atıksu Arıtma Tesisi ’nde güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladı.
Bursa ’da çevreye ve çevre yatırımlarına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi ’nin Batı (Özlüce) Atıksu Arıtma Tesisi ’nde de güneş enerjisinden elektrik üretimi başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ’yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçirirken, enerji verimliliğine de dikkat ettiklerini kaydederek, Batı Atıksu Arıtma Tesisi ’nde kurulan enerji üretim alanında incelemelerde bulundu.
‘Yeşil Enerji Yeşil Bursa ’ hedefiyle sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Altepe, “Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda çalışıyoruz. Özellikle çağımızın stratejik konusu olan yenilenebilir enerji hakkında da Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ücretsiz ve yenilenebilir enerji olarak güneş enerjisinden daha fazla istifade etmek amacıyla uygun olan atıl alanlara güneş kolektörleri yerleştirerek güneş enerjisinden elektrik üretimini başlattık” diye konuştu.
Güneş enerjisinden elektrik üretimi denemelerinin titizlikle devam ettiğini kaydeden Başkan Altepe, “Batı atıksu arıtma tesisimizde, atıl vaziyetteki 4 bin metrekare alanda yaklaşık 600 kolektör monte edildi ve bu güneş kolektörü sistemi oluşturuldu. Buradan aylık 23 bin kwh elektrik üretimi gerçekleşmiş oluyor” dedi.
Başkan Altepe, örnek sistemin verimlerinin de devamlı olarak ölçüldüğünü vurgulayarak, “Tesisimiz kendini yaklaşık 6,5 yıl içinde amorti etmiş olacak ve 6,5 yıl sonra da bedelini kazandığı enerjiyle ödemiş olacak. Yenilenebilir enerji ve bu konudaki gelişmeleri takip ediyor, yatırımlarımızı yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Altepe, Büyükşehir Belediyesi ’nin tüm tesislerdeki atıl alanları değerlendirdiğini ve bir tesisi de Batı Atıksu Arıtma Tesisi'nde hizmete sunduklarını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<