Zafer Okulları Büyükşehir İle Yenilenecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Zafer Mahallesi ’nde bulunan Zafer İlkokulu ve Ortaokulu ’nun yenilenerek modern bir eğitim kompleksine dönüşeceğini söyledi.Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Zafer Mahallesi ’nde bulunan Zafer İlkokulu ve Ortaokulu ’nun bü

18 Ağustos 2014 Pazartesi 14:16
Zafer Okulları Büyükşehir İle Yenilenecek

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Zafer Mahallesi ’nde bulunan Zafer İlkokulu ve Ortaokulu ’nun yenilenerek modern bir eğitim kompleksine dönüşeceğini söyledi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Zafer Mahallesi ’nde bulunan Zafer İlkokulu ve Ortaokulu ’nun bütün birimleriyle yenileneceğini söyledi. Altepe, makamında ziyaret ederek görevinde başarılar dilediği İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları ile birlikte Zafer Mahallesi ’ndeki Zafer okullarında incelemelerde bulundu.
Bursa ’da Büyükşehir Belediyesi ’nin eğitime büyük destek verdiğini hatırlatan Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak şehrin her alanda gelişmesi için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. En çok önem verdiğimiz çalışmaların başında da eğitim faaliyetleri geliyor. Bu konuda Bursa ’da en büyük proje ortağımız da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ’müzdür” dedi.
Bursa ’da yıllardır yenilenemeyen okulların bulunduğunu söyleyen Başkan Altepe, “Nüfusu arttığı halde küçük kalan, yenilenemeyen okullarımızın yeni ve kaliteli okullar haline getirilmelerini hedefliyoruz. Özellikle kent merkezinde yoğun olan bu ihtiyaçların çözülmesi ve diğer okul ihtiyacı olan bölgelere de yeni okulların kazandırılması konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizle birlikte büyük bir hareket içindeyiz” diye konuştu.
Yeni kanunla birlikte bu çalışmaların daha da önem kazandığını anlatan Başkan Altepe, “Bursa merkezindeki acil yenilenmesi gereken okullarımızla ilgili çalışma başlattık. Zafer Mahallesi ’ndeki ilkokul ve ortaokul binaları, 1950 ’li yıllarda yapılan okullarımızdan ve yaklaşık 55 yıldır bu binalarda eğitim sürüyor. Şu andaki standartlara, yapı ve deprem normlarına uygun olmayan binalar bunlar. Bu binaların tamamen yenilenmesi, yerine modern binaların yapılması, ihtiyaca cevap verecek donanımlı yapılar haline gelmeleri ve eksiklerinin tamamlanması gerekiyor. Zafer İlkokulu ve ortaokulu, müştemilat binaları, toplantı salonları anaokulu ve laboratuvarıyla birlikte komple yenilenecek. Yaklaşık 5 bin metrekare alandaki tesislerimizin yapımına artık başlıyoruz” şeklinde konuştu.
Başkan Altepe, proje hazırlıklarının tamamlandığı çalışma kapsamında bölgeye güzel bir eğitim kompleksi oluşturulacağını söyleyerek, “Çalışmalarımıza kısa zamanda başlayıp bitireceğiz. Bir kısmını Büyükşehir Belediyesi bir kısmını da hayırsever iş adamlarıyla birlikte yapacağımız çalışma sonunda çevre düzeniyle ve tüm birimleriyle birlikte örnek bir okul bölgeye kazandırılmış olacak” diye konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da Bursa ’da Büyükşehir Belediyesi ’nin eğitime verdiği desteği bildiğini vurgulayarak, “Bizler de elimizden geldiği kadar Büyükşehir Belediyesi ’ne destek olacağız. Büyükşehir Belediyesi, Bursa ’da Milli Eğitim ’e tahminlerin ötesinde katkı sağlamış. Zafer Mahallesi ’nde artık ömrünü tamamlamış olan bu okulun yerine de çok modern bir tesis inşa edecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ’ye teşekkür ediyoruz” dedi.
Zafer Ortaokulu Müdürü Gülnür Kaya ile Zafer İlkokulu Müdürü Yücel Yılmaz da, iyi öğrencilerin başka okullara kaçtığını, fiziken yetersiz olan okul binasının bir an önce yenilenmesi gerektiğini söyledi.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<