Bursa’da öğrencilere ‘âfet eğitimi’

Bursa’da Afet Bilinci Oluşturmak Ve Geliştirmek İçin Bursa İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü (afad) İle Milli Eğitim İl Müdürlüğü Arasında Afet Eğitim Protokolü Yapıldı.

20 Şubat 2020 Perşembe 12:49
Bursa’da öğrencilere ‘âfet eğitimi’

Bursa İl Âfet ve Âcil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Millî Eğitim il Müdürlüğü arasında âfet eğitim protokolü imzalandı.

AFAD, Bursa’nın birinci derece deprem kuşağında olması sebebiyle eğitimlerini hızlandırdı. Çocuk ve gençlerin de, eğitim hayatında âfete karşı bilinçli düşünce ve davranışlar içerisinde olmalarını önemseyen AFAD, Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yaptı. 6. sınıf öğrencilerini kapsayan uygulamayla Yıldırım’daki AFAD Eğitim Merkezi’nin okullar tarafından ziyaret edilmesi plânlanıyor.

banner380

Dünyada da örnek teşkil eden AFAD Bursa Âfet Eğitim Merkezi’nde, özellikle âfet türleri, canlı ve cansız varlıklara etkileri, ‘simülasyon’ yönteminin haricinde farklı unsurlar da bulunuyor. Fizikî tahribatı örnekleyen enkaz koridoru, ilk yardım eğitimi, bilgilendirme-test köşesi ve 5 boyutlu sinema salonu, sergi alanı, seminer ve bilgilendirme salonlarının yanı sıra, çocuk oyun alanı ve kafeterya gibi sosyal unsurlar da yer alıyor.

AFAD Bursa Âfet ve Âcil Durum İl Müdürü Yalçın Mumcu’nun yönetimindeki AFAD Bursa, başarılı çalışmaları ve ülkenin dört yanına destek veren tecrübesiyle örnek teşkil ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<