Çocukların yüzü Yıldırım’da gülüyor

‘Yeşil Yıldırım’ hedefi doğrultusunda yeşil alan ve park sayısında büyük atılım yaparak sosyal donatı alanları oluşturan Yıldırım Belediyesi, ilçedeki çocuk parklarında bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının yanı sıra oyun...

16 Mayıs 2018 Çarşamba 17:53
Çocukların yüzü Yıldırım’da gülüyor

‘Yeşil Yıldırım’ hedefi doğrultusunda yeşil alan ve park sayısında büyük atılım yaparak sosyal donatı alanları oluşturan Yıldırım Belediyesi, ilçedeki çocuk parklarında bakım, onarım ve yenileme çalışmalarının yanı sıra oyun ekipmanlarının da modernizasyonunu gerçekleştiriyor.

banner380

Yıldırım Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, çok sayıda çocuk oyun ve dinlenme parklarındaki oyun gruplarını, bank ve masalar ile spor aletlerini revize ederek, yıprananları da yenileri ile değiştiriyor. 2018 yılının ilk 5 ayında Esenevler, Erikli, Mimarsinan, Arabayatağı, Yiğitler, Demetevler, Millet, Kazımkarabekir, Duaçınarı, Zümrütevler, Vatan, Şirinevler, Karapınar, 75. Yıl, Yunusemre, Siteler, Kaplıkaya, Hacivat, Yeşil, Mollaarap, Bağlaraltı, Anadolu, Karamazak ve Fidyekızık mahallelerinde bulunan parklarda çapa, bank ve piknik masası montajı, sulama, çim biçme, kum serimi, temizlik, çöp kovası montajı, merdiven korkuluğu montajı, oyun aleti montajı ve budama çalışmaları gerçekleştirildi. Öte yandan Ertuğrulgazi Gazi Çocuk Oyun Parkı, Mimarsinan Çelebi Mehmet Parkı ve Bağlaraltı Meşe Çocuk Oyun ve Dinlenme Parkı ise bozulan zeminleri, kullanım değerini yitirmiş çocuk oyun alanları ve oturma alanları daha işlevsel ve estetik bir hal alması amacıyla komple revize edilerek yeni bir görünüme kavuşturuldu.

Çocukların ait oldukları parkları yine eskisi gibi doldurmalarını istediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Parklarda oynayarak sosyalleşmesini, toplumun bir parçası olmalarını sağlamak için belediye olarak yeni parklar yapmaya ve mevcut parklarımızda hasar gören parklardaki ekipmanları yenilemeye gayret gösteriyoruz. Ekran karşısında saatlerce oturarak gelişimine hiçbir şey katmayan çocuklar yerine parkları dolduran çocuk görüntülerini yeniden yaşatmak istiyoruz” diye konuştu.

Çocukların, bilgisayar ve internet gibi teknolojik araçların bağımlısı haline gelerek sosyalleşmekten uzak bireylere dönüştüğüne dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bisiklete binen, parklarda top oynayan çocuk görüntüleri artık yok denecek kadar az. Mahalle kültürünün Yıldırım’da yaşatılmasının en önemli kısmını sokaklarda oynayan mutlu çocuklar oluşturacaktır” ifadelerini kullandı.

Park ve yeşil alanların vatandaşların başta gelen istekleri arasında olduğuna da dikkat çeken Başkan Edebali, “Yıldırım, yeşil alanları ve parklarıyla her geçen gün daha da güzelleşiyor. Vatandaşlarımızı modern ve güvenilir parklarımızda, teknolojinin tüm imkanlarıyla buluşturma gayreti içerisindeyiz. Hemşehrilerimizin hizmetlerimize ilgisi de bizi ayrıca memnun ediyor” dedi.

Yeşil alanların varlığının bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden biri olduğunun altını çizen Başkan Edebali, parklarda şehircilik açısından estetik vurguyu da ön plana çıkardıklarını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<