Gemlik Belediyesi’nden kiracılarına önemli kolaylık

GEMLİK BELEDİYE BAŞKANI MEHMET UĞUR SERTASLAN, BELEDİYE MÜLKLERİNDEKİ KİRACILARIN DURUMUYLA İLGİLİ GEMLİK BELEDİYE MECLİSİ’NİN YETKİLİ OLDUĞUNU BELİRTEREK, İLK MECLİSTE KİRACILAR İLE İLGİLİ GEREKLİ DÜZENLEMELERİN HAYATA GEÇİRİLECEĞİNİ SÖYLEDİ.

22 Mart 2020 Pazar 15:54
Gemlik Belediyesi’nden kiracılarına önemli kolaylık

Gemlik Belediyesi, belediye kiracılarının ödemelerini erteleyecek.

banner380

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve yaklaşık dört ayda tüm dünyaya yayılan, özellikle kronik rahatsızlığı ve yaşlıları etkileyen, yeni tip korona virüsün sebep olduğu Covid-19 salgınına karşı önlemler peş peşe gelirken, belediye kiracılarını rahatlayacak haber Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’dan geldi.

Sosyal paylaşım hesaplarından belediye kiracıları ile ilgili açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, belediye mülklerindeki kiracıların durumuyla ilgili Gemlik Belediye Meclisi’nin yetkili olduğunu belirterek, ilk mecliste kiracılar ile ilgili gerekli düzenlemelerin hayata geçirileceğini söyledi. Belediye mülklerinde kiracı olup faaliyeti durdurulan iş yerlerinden kira alınmaması, alınmayan aylarla ilgili de gecikme bedeli uygulanmaması için gerekli adımların atılacağını belirten Başkan Sertaslan’ın açıklaması şöyle; “Ülkemiz ve dünya gündeminde yerini koruyan, kendimiz ve yakınlarımızı korumanın önemli bir hal aldığı korona virüs önlemleri boyunca, belediyemiz kiracısı olup genelge ile geçici olarak faaliyeti durdurulan işletmelerimize kira konusunda gerekli kolaylık sağlanacaktır. Faaliyeti durdurulan belediyemiz kiracılarının kira bedeli alınmaması ile ilgili karar almak konusunda Gemlik Belediye Meclisi yetkilidir. İlgili düzenleme, ilk belediye meclisinde gündeme alınacak ve hemşerilerimizin mağduriyetini önlemek adına gereken yapılacaktır” dedi.

Bu açıklamaya göre Gemlik Belediye Meclisi’nde alınacak kararla, belediye mülklerinde kiracı olup faaliyetleri geçici olarak durdurulan işletmeler belirlenen süre içinde kira ödemeyecek, ödemedikleri kiralardan da gecikme bedeli alınmayacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<