banner359

İlkokul öğrencilerinden Afrin’e destek

Bursa’da ilkokul öğrencileri Afrin’deki harekata destek vermek amacıyla bir program düzenledi. Öğrenci velileri ise hazırladıkları atkı ve boyunlukları Mehmetçiğe yolladı.İnegöl İshakşapa İlkokulu öğrencileri, Afrin’de vatan savunması...

16 Mart 2018 Cuma 10:34
İlkokul öğrencilerinden Afrin’e destek

Bursa’da ilkokul öğrencileri Afrin’deki harekata destek vermek amacıyla bir program düzenledi. Öğrenci velileri ise hazırladıkları atkı ve boyunlukları Mehmetçiğe yolladı.

İnegöl İshakşapa İlkokulu öğrencileri, Afrin’de vatan savunması yapan Mehmetçiğe moral olması adına bir program tertip etti. Al bayraklı tişörtlerle sahneye çıkan minik yürekler, Mehmetçiğe selam gönderdikleri program sonunda anneleri tarafından hazırlanan boyunluk ve atkıları da Afrin’e ulaştırmaları için Belediye Başkanı Alper Taban’a teslim etti.

Okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen programa İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da katıldı. Programın açış konuşmasını yapan İshakpaşa İlkokulu Müdürü Ömer Ankıt, “Programımızda öğrencilerimiz Afrin’e dua ve selam gönderecek. Bende Afrin’e bol bol selam göndermek istiyorum. Yok olan insanlığı kurtarmak, masum çocuklara umut olmak için düğüne gider gibi Afrin’e barış için savaşa giden kahraman ordumuza selam olsun. Bursa’dan, İnegöl’den, İshakpaşa İlkokulu’ndan tüm Mehmetçiğe selam olsun. Dualarımızda, kalplerimizde onlarla. Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.

Konuşmanın ardından 2-D sınıfı öğrencileri hep birlikte seslendirdikleri şiirlerin ardından Komando andını okudular. ‘Selam Olsun Mehmetçik Abime’ şiirini okuyan öğrenciler, daha sonra Afrin’de şehit olan askerlerimiz, gazilerimiz ve Mehmetçik için dua ettiler. İnegöllü kadınların Mehmetçik için sürdürdüğü boyunluk örme projesi de programda skeç olarak sahnelendi.

Programın sonunda Belediye Başkanı Alper Taban sahneye davet edildi. Minik yürekler, anneleri tarafından hazırlanan boyunluk ve atkılar ile Mehmetçiğe yazdıkları mektupları Afrin’e ulaştırması için Başkan Taban’a teslim etti. Öğrencilerden aldığı emanetleri yerine teslim edeceğini ifade eden Belediye Başkan Alper Taban, “Programı düzenleyen çocuklarımızı canı gönülden kutluyorum. Tabi bizde bu evlatlar olduğu sürece, bu veliler, öğretmenler, yöneticiler olduğu sürece Allah’ın izniyle sırtımız yere gelmez. Burada aldığım evlatlarımızın mektupları yerine ulaşacak. Bu yavrularımızın dualarını onlara ulaştıracağız. Beraberinde örmüş olunan boyunlukları, atkıları oradaki askerlerimiz kullanacak. Bu emaneti ben sizden alıyorum ve yerine teslim edeceğim. Bu minik yüreklerinize onları katmanız, onlar için bir şeyler yapabilme çabanız takdire şayan. Allah’a çok şükür Türk ordusunun hiçbir şeye ihtiyacı yok. Sadece dualarımıza ihtiyacı var. Bizler necip bir milletiz. Bundan da ne kadar övünsek azdır. Burada mesele bayraksa, vatansa gerisi teferruat olmak zorundadır. Büyükten, küçüğe herkesin hedefi bir tane; bağımsızlığın devam etmesi, bu bayrağın devamlı dalgalanması, ezanlarımızın susmamasıdır” şeklinde konuştu.

Program, öğrencilerin hep birlikte açtığı “Mehmetçik abilerimize selam olsun” pankartının sunulması ile son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<