İtalya’dan Türkiye’ye işbirliği çağrısı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret eden İtalya Türkiye Büyükelçisi Massimo Gaiani, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesinden yana olduklarını söyledi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş,...

27 Mayıs 2019 Pazartesi 15:46
İtalya’dan Türkiye’ye işbirliği çağrısı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı ziyaret eden İtalya Türkiye Büyükelçisi Massimo Gaiani, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesinden yana olduklarını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İtalya Türkiye Büyükelçisi Massimo Gaiani ve İtalya Bursa Fahri Konsolosu Oya İzmirli’yi Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında ağırladı. Başkan Aktaş, Bursa’yı tanıttığı Büyükelçi Massimo Gaiani’nin ziyaretinden mutluluk duyduğunu ifade etti. İtalya’yı bildiğini ve orada daha önce fuarlara katıldığını anlatan Başkan Aktaş, İtalya’yı sıcak bir ülke olarak gördüğünü ve ilişkilerin geliştirilmesini desteklediğini ifade etti.

Büyükelçi Massimo Gaiani de 4 aydır Türkiye’de bulunduğunu ve ilk resmi ziyaretini ise Bursa’ya gerçekleştirdiğini söyledi. Başkan Aktaş’ı yerel seçimlerden dolayı tebrik eden Büyükelçi Gaiani, Bursa ve Türkiye ile İtalya arasında çok ortak nokta olduğunu vurguladı. İki ülkenin çok eski yıllara dayanan bir geçmişe ve dayanışmaya sahip olduğunu kaydeden Büyükelçi Gaiani, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinden yana olduğunu anlattı.

Büyükelçi Gaiani, Türkiye’nin her zaman hem İtalya hem de Avrupa için vazgeçilmez olduğunu söyleyerek, “Türkiye’ye şükran borçluyuz, bu kadar mülteciyi aldığı için Bu konuda, Türkiye’nin terörle ilgili karşılaştığı zorlukların farkındayız. Bunu da elimizden geldiği kadar çözmeye gayret ediyoruz. Bu iki ülke arasındaki dostluğun getirdiği sıcaklığı, farkındalığı görmekten dolayı da mutluyuz” dedi.

Yeni sektör arayışı

banner380

Bursa’nın iş dünyasında çok önemli bir konuma sahip ve birçok konuda da öncü olduğunu dile getiren Büyükelçi Gaiani, bugüne kadar yapılan, belirli sektörlerdeki işbirliğinin yanı sıra örneğin ziraat gibi yeni sektörlerde de işbirliği yapılmasından yana olduklarını kaydetti.

Öte yandan Türkiye ve İtalya’dan iş insanlarının birlikte Orta Asya ve Afrika ülkelerinde inşaat yapabileceğine değinen Büyükelçi Gaiani, Çin’in ‘Bir Kuşak, Bir Yol’ projesini önemsediklerini ve bu projede yer almak için de Türkiye ile birlikte yol almak istediklerini anlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<