Mübadelede hayatını yitirenler unutulmadı

Zorunlu Nüfus Mübadelesi Sözleşmesi İle Vatanlarını Terk Etmek Zorunda Kalan Ve Tüm Geçmişlerini Bir Valize Sığdırıp Yola Çikan Mübadiller, 97. Yılında Mudanya’da Unutulmadı. Mudanya Belediyesi, Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği İle Birlikte Düzenlediği Etkinliklerinde Mübadil Torunlarını Mudanya’da Buluşturdu. Savaşlarda Ve Göç Yollarında Hayatını Yitirenlerin Anısına Denize Karanfil Bırakıldı.

27 Ocak 2020 Pazartesi 11:58
Mübadelede hayatını yitirenler unutulmadı

Zorunlu Nüfus Mübadelesi Sözleşmesi ile vatanlarını terk etmek zorunda kalan ve tüm geçmişlerini bir valize sığdırıp yola çıkan mübadiller, 97. yılında Mudanya’da unutulmadı. Mudanya Belediyesi, Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği ile birlikte düzenlediği etkinliklerinde mübadil torunlarını Mudanya’da buluşturdu.

Mudanya Belediyesi, Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği ile birlikte düzenlediği Mübadelenin 97. yılı anma etkinliklerinde mübadil torunlarını Mudanya’da buluşturdu. Anma etkinlikleri, Tarihi Mudanya Bandosu eşliğinde 1 dakikalık saygı duruşunun ardından savaşlarda ve göç yollarında hayatını yitirenlerin anısına denize karanfil bırakılmasıyla başladı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde devam eden etkinlikler kapsamında Hasan Özgen ve Kurtuluş Özgen’in Balkan göçleri ve mübadeleyi konu alan ’Aynı Evin Çocukları’ belgesel filminin gösterimi yapıldı. Yüzyıllardır yaşanan ve etkisi kuşaklar boyu süren göçmenlik konusunun işlendiği; Türkiye, Yunanistan ve Kuzey Makedonya’da çekilen film, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

banner380

Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya’nın önemli bir buluşmaya daha ev sahipliği yaptığını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, mübadil kültürünün yaşatılması, gelecek nesillere aktarılmasıyla ilgili çalışmaları sürdürdüklerini ifade etti. Mudanya’da kültürlerin kardeşliğini yaşattıklarını vurgulayan Türkyılmaz, “Acı mübadele günlerinde ve sonrasında yerleştikleri vatan toprağımızda biz torunlarına sahip çıkan, kültürümüzü yaşatan dedelerimizin, ninelerimizin önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum. Mudanyamızda mübadil kültürünü yaşatmak, desteklemek en önemli önceliklerimizden. Bir mübadil çocuğu olarak Lozan Mübadilleri Vakfı Mudanya Temsilciliği’ne ve vakfın temsilcisi Cumhur Aksan’a geleneklerimize ve geçmişimize sahip çıkarak bugünlere taşıdıkları için teşekkür ediyorum. Geçmişimizle buluşup kimliğimize kavuşma yolunda attığımız adımlar sürecek” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<