Onkoloji hastası çocuklara moral

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Lisans üçüncü sınıf öğrencileri, “Çocuk Tiyatrosu” dersinin uygulamasını Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nde yaptı.“Çocuklar Gülsün...

11 Ocak 2019 Cuma 15:28
Onkoloji hastası çocuklara moral

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Lisans üçüncü sınıf öğrencileri, “Çocuk Tiyatrosu” dersinin uygulamasını Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nde yaptı.

banner380

“Çocuklar Gülsün Diye Sanat Her Yerde” sloganıyla hareket eden öğrenciler, “Umutlar ve Hayaller” adlı çocuk oyunuyla yılın ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Hastane fuayesinde hem ailelerin hem de çocukların beklerken yaşadıkları kaygıyı ve bekleme stresini bir nebze de olsa azaltmak amacıyla yapılan oyun büyük ilgi gördü.

Öğr. Gör. Dr. Tülay Yıldız Akgül, oyunculuk öğrencilerinin yataklı tedavi gören çocukları da ziyaret ettiklerini ve onların solgun yüzlerini güldürürken, ailelerin içlerindeki korkuyu umuda çevirmek için sanatın büyüsünü kullandıklarını, bunun da etkinliği anlamlı kıldığını ifade etti. Oyunun müziklerini de Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Helvacı yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<