banner359

Tüfekçi: "Sepsis sebebiyle her 3-4 saniyede bir kişi hayatını kaybediyor"

1

25 Eylül 2019 Çarşamba 12:15
Tüfekçi: "Sepsis sebebiyle her 3-4 saniyede bir kişi hayatını kaybediyor"

Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesinde Dünya SEPSİS günü dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlendi.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde 23 Eylül Dünya Sepsis Günü’ne farkındalık oluşturmak için “Sepsis’i Tanı, Hayatı Kurtar” sloganıyla program düzenlendi. Çok sayıda sağlık çalışanının katıldığı etkinlik hastanenin poliklinik katında gerçekleştirildi. Sepsisin acil bir durum olduğunu söyleyen Fenomen Dr. Hakan Tüfekçi, sepsis sebebiyle her 3-4 saniyede bir kişinin hayatını kaybettiğini ve birçok enfeksiyon hastalığında yaşam kaybının, sepsis nedeniyle gerçekleştiğini kaydetti.

Sepsise birçok enfeksiyonun yol açabileceğini ifade eden Tüfekçi, “Bunlar arasında zatürre, idrar yolu enfeksiyonları, karın içi enfeksiyonlar, deri veya yara enfeksiyonları ya da menenjit gibi yaygın olarak görülen enfeksiyonlar vardır. Grip, sıtma, dank humması, sarı humma ve ebola gibi enfeksiyon hastalıklarının tümü sepsis ile sonuçlanabilir.” dedi. Dr. Hakan Tüfekçi, Hastane kaynaklı enfeksiyonları azaltmak için seferber olunmalı ve sağlık çalışanlarının el hijyenine en yüksek uyumu sağlanmalıdır. Bu hastalığa farkındalık oluşturmak için yapmış olduğumuz etkinliğin faydalı olacağına inanıyoruz. Bu nedenle ‘Dünya Sepsis Günü’ tüm dünya sağlık çalışanlarının farkındalığını artıracaktır” diye konuştu.

Eğitimin ardından hastanenin poliklinik katında stant açılarak farkındalık oluşturmak amacıyla hasta ve hasta yakınlarına broşür dağıtıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<