Uludağ Üniversitesi’nde yabancı öğrenci sayısı 5 bine ulaştı

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (ULUTÖMER) ziyaret etti. Ulcay, Uludağ Üniversitesi’nin 124 ülkeden 5 bin öğrenciye eğitim verdiğini söyledi.ULUTÖMER’in yeni müdürü...

02 Şubat 2018 Cuma 10:43
Uludağ Üniversitesi’nde yabancı öğrenci sayısı 5 bine ulaştı

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni (ULUTÖMER) ziyaret etti. Ulcay, Uludağ Üniversitesi’nin 124 ülkeden 5 bin öğrenciye eğitim verdiğini söyledi.

ULUTÖMER’in yeni müdürü Doç. Dr. Süleyman Eroğlu ve ekibine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştiren Rektör Yusuf Ulcay, yeni dönemde merkezin çok daha başarılı ve kaliteli çalışmalara imza atacağına inandığını söyledi. Yaklaşık 76 bin öğrencisiyle Türkiye’deki üniversiteler arasında öğrenci sayısı bakımından ilk 10’da yer aldıklarını vurgulayan Ulcay, “Uludağ Üniversitesi, 124 ülkeden 5 bin yabancı öğrenciye eğitim veriyor. Göreve geldiğimiz 3 yıl önce bin 900 öğrenci vardı. Şimdi 5 bin yabancı öğrenci var. Daha önce yabancı öğrenci alım sınavını burada Türkçe bilen yabancılara yapıyorduk. Geçtiğimiz yıl 10 ülkede 12 merkezde onların diliyle sınav yaptık. Bu yıl sınav yapacağımız ülke sayısını 20 olarak belirledik. Öğrencilere kendi dilinde sınav yaptıktan sonra ULUTÖMER bünyesinde de Türkçe eğitimi vereceğiz. Türkçe eğitimini başarı ile geçen öğrencilerimiz, kazandıkları fakültelerde eğitimlerine devam edebilecekler” diye konuştu.

banner380

Türkiye’nin en önemli Türkçe öğretim merkezleri arasında yer alan ULUTÖMER’e 2018 yılında bir bina kazandırmak için kolları sıvadıklarını kaydeden Ulcay, hızla artan yabancı öğrenci sayısını göz önünde bulundurarak hazırladıkları projelerde sona geldiklerini belirtti. Konsept bir yapıda ve modern mimari ile özel bir bina yapacaklarını söyleyen Ulcay, mevcut yerinin şuan için geçici olduğunu ve yeni bina ile ULUTÖMER’in prestij kazanacağını ifade etti.

ULUTÖMER ziyaretinde öğrencilerle de sohbet eden Ulcay, öğrencilerin istek ve sıkıntılarını dinledi. ULUTÖMER’in yeni müdürü olan Doç. Dr. Süleyman Eroğlu ise, merkezin nitelik ve nicelik olarak büyütülmesi için ekip halinde çalışmalar yürüteceklerinin altını çizdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<