BUSKİ’den 450 milyon liralık çevre yatırımı

BUSKİ Genel Müdürlüğü, Gemlik Körfezi ve Nilüfer Çayı’nın kirlilikten arındırılması gibi devam eden projeler başta olmak üzere, atık sulardan kaynaklanan kirliliği önlemeye yönelik 450 milyon liralık çevre yatırımı gerçekleştirdi.BUSKİ...

07 Haziran 2017 Çarşamba 13:06
BUSKİ’den 450 milyon liralık çevre yatırımı

BUSKİ Genel Müdürlüğü, Gemlik Körfezi ve Nilüfer Çayı’nın kirlilikten arındırılması gibi devam eden projeler başta olmak üzere, atık sulardan kaynaklanan kirliliği önlemeye yönelik 450 milyon liralık çevre yatırımı gerçekleştirdi.

banner380

BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, önemli çevre yatırımları gerçekleştirdiklerini söyledi. Gemlik Körfezi ve Nilüfer Çayı’nın kirlilikten arındırılması gibi devam eden projeler başta olmak üzere, atık sulardan kaynaklanan kirliliği önlemeye yönelik 450 milyon liralık çevre yatırımı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Çetinavcı, “Körfezdeki kirliliğin önüne geçebilmek için Küçükkumla, Gemlik, Kurşunlu ve Mudanya’da atık su arıtma tesisleri inşa ediyoruz. Buralardaki atık su arıtma tesislerimizi besleyecek kolektör imalatlarını tamamladık. Yine aynı şekilde Nilüfer Çayı’nın kirlilikten arındırılmasını sağlayacak Akçalar ve Nilüfer atık su arıtma tesislerini devreye alacağız. Bu tesislerimize şehrin batı yakasındaki evsel ve endüstriyel atıkları taşıyacak olan kolektör inşaatlarını büyük oranda tamamladık. Bütün bu çalışmalarımızı 1 buçuk yılda bitirmeyi hedefliyoruz. 1 buçuk yıl sonra Gemlik Körfezi’nin her noktasında denize girilebileceği gibi Nilüfer Deresi de eski hayat dolu günlerine kavuşmuş olacak” dedi.

Atık su arıtma tesislerinden çıkacak atık çamurların bertaraf edilmesi sırasında oluşacak ısıdan elektrik üretilmesini esas alan Akışkan Yataklı Çamur Yakma ve Enerji Elde Etme Tesisinin Türkiye’de bir ilk olduğunu vurgulayan BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, tesise ilişkin bilgi alabilmek için büyükşehirlere bağlı su ve kanalizasyon idarelerinin genel müdürleri, genel müdür yardımcıları ve daire başkanlarının kendilerini ziyaret ettiklerini de sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<