Çevreyi Kirleten Atıklar Sanata Dönüştü

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu öğrenci tarafından çevre kirliliğine dikkat çekmek maksadıyla hazırlanan ‘Atıklar ve Geri Dönüşüm’ sergisi açıldı.Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği ve İnegöl Meslek Yüksekokulu...

06 Kasım 2015 Cuma 17:36
Çevreyi Kirleten Atıklar Sanata Dönüştü
Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu öğrenci tarafından çevre kirliliğine dikkat çekmek maksadıyla hazırlanan ‘Atıklar ve Geri Dönüşüm’ sergisi açıldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği ve İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojileri Programı öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Atıklar ve Geri Dönüşüm’ sergisi, Merinos Enerji Müzesi’nde düzenlenen törenle açıldı. Sergi, öğrencilerin atıklarla hazırladıkları elbiselerin sunulduğu defile gösterisiyle başladı. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, enerji tüketiminin ve çevre kirliğinin hızla artması, kısıtlı kaynakların şuursuzca kullanılmasıyla atık ürünlerin yeniden kullanılabilmesinin önem kazandığını söyledi. Projeyle, atık olarak bilinen malzemelerin başka alanlarda kullanılabileceğini göstermeyi hedeflediklerini anlatan Karlık, “Dönüşüm projesi kapsamında İnegöl Meslek Yüksekokulu öğrencileri, çöp olarak doğaya bırakılan malzemelerden giysi tasarımlarıyla defile hazırladı. Sergide 33 eser yer almaktadır. Eserlerde poşet, köpük, folyo kağıdı, fabrika atığı tüller, cips paketleri, soda şişeleri, kavanoz kapakları, su şişeleri, pipet, elektrik kabloları, ilaç tabletleri, cd ve gazete gibi malzemeler kullanılmıştır. Daha yaşanabilir, daha sağlıklı ve yeşil Bursa için öğrencilerimizin çalışmasına destek olduk. Geçtiğimiz aylarda akışkan yataklı çamur yakma tesisisin temellerini attık. Dünyada sadece 4 ülkede olan tesislerin 5’incisini Bursa’ya kazandırıyoruz. Bursa bundan sonra daha güzel bir şehir olacak” dedi.
İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper ise çevre kirliliğine dikkat çekmek maksadıyla bu sergiyi hazırladıklarını belirtti.
Konuşmaların ardından 33 eserden oluşan sergi, ziyarete açıldı. Sergi, 6 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<