banner359

En Büyüğü Kuruluyor

Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santrali Tunçmatik-Powergie, Konya’da kuruluyor.Tunçmatik-Powergie Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santralini, Konya Kızören’de 144 dönümlük alana kuruyor. Her biri 1 megawat’lık (mw) toplam...

30 Aralık 2014 Salı 17:35
En Büyüğü Kuruluyor
Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santrali Tunçmatik-Powergie, Konya’da kuruluyor.
Tunçmatik-Powergie Türkiye’nin en büyük güneş enerjisi santralini, Konya Kızören’de 144 dönümlük alana kuruyor. Her biri 1 megawat’lık (mw) toplam 8 mw’lık proje ile yılda 12 milyon 800 bin kwh enerji üretimi sağlanacak.
Powergie tarafından kurulacak santral, Konya Kızören’de 144 dönümlük alana inşa edilecek. Yeni güneş santrali yılda 6 bin 500 ton karbondioksit (CO2) salınımını önleyecek. Yılda 12 milyon 800 bin kwh enerji üretimi yapması hedeflenen güneş enerjisi santralinin Temmuz 2015 tarihinde devreye girmesi öngörüldüğü açıklandı. Almanya’da üretilen invertörler ve yüksek performanslı endüstriyel güneş panelleri, yüksek sıcaklığa dayanıklı ve hava şartlarından etkilenmeyen ürünler kullanılan sistem, yaklaşık 50 bin kişinin elektrik ihtiyacını karşılayacak.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<