En çok atık toplayan okullara ödül

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Okullar Arası Ödüllü Atık Elektronik Eşya Toplama Yarışması’nda dereceye giren okullar ödüllerini törenle aldı. Toplam 6 ton atık elektronik eşyanın toplandığı yarışmanın birincisi Dr....

06 Ekim 2016 Perşembe 15:11
En çok atık toplayan okullara ödül
Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Okullar Arası Ödüllü Atık Elektronik Eşya Toplama Yarışması’nda dereceye giren okullar ödüllerini törenle aldı. Toplam 6 ton atık elektronik eşyanın toplandığı yarışmanın birincisi Dr. Ayten Bozkaya İlkokulu oldu.
Milli Eğitim Müdürlüğü ve ELDAY iş birliğiyle düzenlenen yarışmaya Osmangazi sınırları içerisinde yer alan bütün okullar iştirak ederek projeye destek oldu. Osmangazi Belediyesi tarafından okullarda oluşturulan toplama noktalarına kullanmadıkları elektrikli ve elektronik atıkları bırakan öğrenciler, 1 yılda toplam 6 ton atık elektronik eşya topladı.
Okullar arasında en çok atık elektronik eşya toplayanlar ödüllendirildi. Yarışmada 2 ton 100 kilogram atık elektronik eşya toplayan Dr. Ayten Bozkaya İlkokulu birinci olurken, 810 kilogram atık elektronik eşya toplayan Osmangazi İMKB. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, 770 kilogram atık elektronik eşya toplayan Osmangazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise üçüncü oldu. Dereceye giren okullara masa tenisi ve satranç takımı hediye edildi.
Osmangazi Belediye Başkan Vekili Ünal Aksoy, “Düzenlediğimiz okullararası atık yağ, atık pil ve atık elektronik eşya toplama yarışmaları ile gençlerimizi çevreye sahip çıkmaya teşvik ediyoruz. Her yıl insanlar tarafından gelişigüzel şekilde çevreye atılan tonlarca elektronik atık hem insan sağlığını tehdit ediyor, hem de tabiata onarılması imkansız zararlar veriyor” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner366

<