banner359

Geri dönüşümde belediye-esnaf iş birliği

Yıldırım Belediyesi, esnafı da geri dönüşüm seferberliğine dahil etti.Cam atıklarının geri dönüşümünde Avrupa Birliği standartlarını yakalayan Yıldırım Belediyesi, dönüşüm seferberliğinde ilçedeki esnaf ile de ortak çalışıyor....

20 Ağustos 2016 Cumartesi 15:10
Geri dönüşümde belediye-esnaf iş birliği
Yıldırım Belediyesi, esnafı da geri dönüşüm seferberliğine dahil etti.
Cam atıklarının geri dönüşümünde Avrupa Birliği standartlarını yakalayan Yıldırım Belediyesi, dönüşüm seferberliğinde ilçedeki esnaf ile de ortak çalışıyor. Belediye, geçen ay ilçedeki 6 caddede toplam 205 esnafa 70 geri dönüşüm kutusu, 9 cam kumbarası, 3 atık pil kutusu ve bir adet de elektronik atık kutusu dağıttı.
Çevre dostu belediyecilik anlayışı ve atıkların geri dönüşüme aktarılmasında yakaladığı oranlarla Yıldırım’ın Avrupa şehri hüviyetini kazandığını hatırlatan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönetmeliğine uygun olarak geliştirilen proje çerçevesinde ilçemizdeki 116 marketin ambalaj atıklarını ücretsiz toplamaya başlamıştık. Ekiplerimiz ayrıca küçük esnafımızı da sisteme dahil ederek onların da cam, pil ve elektronik atıklarını topluyor. Yine geçtiğimiz aylarda Yıldırım’daki 741 kahvehane ve çay ocağına bin adet cam ambalaj atığı kutusu dağıtmıştık. Topladığımız bu atıkları geri dönüşüm yoluyla tekrar ekonomiye kazandırarak doğal kaynaklarımızın bilinçsizce tüketilmesinin önüne geçiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<