banner359

Maden Sahaları Ağaçlandırılıyor

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Orhaneli ilçesindeki eski maden sahalarını ağaçlandırıyor. Faaliyetini tamamlamış maden sahalarından bin 720 dekar alan ağaçlandırıldı.Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, maden sahalarındaki yeşillendirme...

03 Aralık 2015 Perşembe 09:03
Maden Sahaları Ağaçlandırılıyor
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Orhaneli ilçesindeki eski maden sahalarını ağaçlandırıyor. Faaliyetini tamamlamış maden sahalarından bin 720 dekar alan ağaçlandırıldı.
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, maden sahalarındaki yeşillendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Orhaneli’ndeki eski maden sahalarında incelemelerde bulunan Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ve şube müdürlerinden oluşan teknik heyet, ağaçlandırmaların diğer işletmelere örnek olmasını istedi.
Coşkun, "Başta İşletme Müdürü Saadettin Özer ve Ağaçlandırma Şefi Yüksel Serbest olmak üzere çalışmalarda emeği geçen bütün mesai arkadaşlarımızı gönülden kutluyorum. Çevre faktörü göz ardı edilerek madencilik faaliyetlerinin yürütülmesi mümkün değildir. Madenciliğin çevreye olan olumsuz tesirlerini dikkate almamak imkansızdır. Ancak madencilik sektöründe, çevre dostu teknoloji ve yöntemlerin kullanılması, madencilik süreçlerinde ve sonrasında çevrenin korunmasına veya yenilenmesine yönelik tedbirlerin alınması sektörün gelişmesi açısından çok mühim" diye konuştu.
Türkiye’nin refah ve kalkınması için yer üstü kaynakları kadar yer altı kaynaklarını da sürdürülebilir şekilde yönetmek gerektiğini ifade eden Coşkun, “2015 yılında rehabilitasyonu tamamlanacak bin 720 dekar maden sahasında ağaç dikimi başladı. Yöre halkının istihdam edildiği çalışmalar, hem ekolojik, hem sosyal tahribatın telafisine katkı sağlamaktadır. 2016 Yılında 2 bin dekar alan için etüd ve planlama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Hangi yöntemle yapılırsa yapılsın, bu faaliyetlerin sebep olduğu çevre problemleri sadece madenin çıkartıldığı sahalar ile sınırlı değildir. Madenlerin işlenmesi, depolanması, zenginleştirilmesi ve nakli için tesisler kurulmasının yanı sıra, değişik sınıfta arazilerin düzenlenmesi gibi sebeplerle de çıkan katı, sıvı ve gaz atıkların ekosisteme olumsuz tesirleri vardır” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<