banner359

Marmara’da lambalı balık avı

Balık sezonu bol palamut ve hamsi bereketi ile başladı. Ancak eski alışkanlıklar kontrol olmadığı için değişmiyor.Mevzuatta yasak olmasına rağmen güçlü lambalarla avlanma Gemlik Körfezinde devam ediyor. Gemlik’in Narlı Mahallesi ile Yalova’nın...

09 Ekim 2016 Pazar 12:58
Marmara’da lambalı balık avı
Balık sezonu bol palamut ve hamsi bereketi ile başladı. Ancak eski alışkanlıklar kontrol olmadığı için değişmiyor.
Mevzuatta yasak olmasına rağmen güçlü lambalarla avlanma Gemlik Körfezinde devam ediyor. Gemlik’in Narlı Mahallesi ile Yalova’nın Kapaklı Mahallesi açıklarında 10’dan fazla balıkçı teknesi, dün akşam güçlü led lambaları denize çevirerek hamsi ve istavrit avlamayı sürdürdü. Geçen yıl da onlarca ihbar ile müdahale eden Sahil Güvenlik, bu sezon ihbar gelmediği için balıkçılara müdahale etmiyor. Diğer taraftan Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün de denetim yapmadığı ileri sürüldü.
İHA muhabirinin bilgi aldığı Narlı köyü balıkçıları ise balık bolluğuna rağmen lambalı avın Gemlik Körfezinde devam ettiğini belirterek, denetim olmadığı için birçok balıkçının aç gözlülük sebebiyle bu sistemde avlanmayı sürdürdüğünü söyledi.
Mudanya’nın yüksek kesimlerinden bile rahatlıkla görülebilen, Gemlik Armutlu karayolunda çok kolay tespit edilebilecek lambalı avcılara bu sene hiçbir cezai işlem uygulanmadı. Vatandaşlar, mevzuata göre yasak olmasına rağmen, denetim olmadığı için kimsenin dinlenmediği lambalı ava, Sahil Güvenlik ve Gıda Tarım Hayvancılık Bursa ve Yalova İl Müdürlüklerinin ’dur’ demesi gerektiğini belirtiyor.
Balık neslinin devamı için her akşam Gemlik Körfezi ve Marmara Denizinde denetimlerin yapılmasını isteyen vatandaşlar, bakanlık yetkililerinin, ısrarla lambalı ava devam edenlerin balıkçılık lisanslarının iptal edilmesini istiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<